Polen – hvorfor kom de på 19.plass?

Foto: Corinne Cumming -EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Noen artister vinner sin nasjonale finale med bravur og stor jubel og drar til den internasjonale konkurransen med hele nasjonen i ryggen, vel nesten alle, noen stemte muligens på en annen låt.

Mens, andre igjen vinner på en mindre overbevisende måte, mange mener at feil låt vant og har det foregått noe snusk i kulissene som gjorde at den låten som vant gjorde akkurat det.

Dette rotet hadde halvt bulgarske og halvt polske som var det landet Blanka sang for hadde med seg i bagasjen til Liverpool.

Legg til et plagsomt stempel om at hun vel i grunn ikke var den helt store vokalisten for låten «Solo», man kan føle seg liten av mye mindre enn dette.

Men, damen hadde definitivt øvd og fått til et nummer der hun ikke utfordret seg selv for mye vokalt så da kom hun sånn passe trygt i land på det området og siden låten var av det tropiske sukkersøte slaget hadde hun en opptreden som passet veldig godt til den beskrivelsen.

Ikke uventet var det publikum hennes friere gikk best hjem hos, hun kom helt opp på tredjeplass i sin semifinale og falt deretter som sagt helt ned til en 19.plass i finalen og det skyldes vel mest at juryene bare mente hun til sammen fortjente 12 poeng hvor av halvparten av disse kom fra nabolandet Ukraina et land hvor folket ellers mente dette var kveldens beste låt så gode naboer er absolutt tingen i ESC når man skal hanke inn poeng.

Hele 81 av totalt 93 poeng kom fra folket og de likte nok denne sommerlige låten med en gjeng vakre unge mennesker som definitivt hadde fulgt meg i sjarmere-på-TV-timene og dermed gjorde dette til noe trivelige minutter for oss som så på.

Låten var av typen det muligens går hele fjorten av på dusinet og man kan se at Blanka ikke helt har kondisen til å holde helt inn, det butter litt og blir litt anstrengende mot slutten av låten.

Våre polske venner har enda ikke kommet seg opp i 50% kvalifiserings-rate siden semifinalene oppstod i 2005 og jeg regner med at de jobber mot å komme seg dit og satser på ny finaleplass neste år.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien