Armenia – hvorfor kom de på 14.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Åpenbart hadde ikke navnet Elen Yeremyan artist-navn-kvaliteter nok, så da ender man opp med å kalle seg Brunette og dette er en dame som gjør det meste selv, så både tekst og musikk til låten «Future Lover» kom ene og alene fra henne selv.

Selv om hun fylte 22 bare noen dager etter den internasjonale finalen, skal det med å lage musikk være noe hun har drevet med siden hun var 4 år gammel, så litt av en veteran på det området med andre ord.

Vår armenske venninne kom seg til finalen med å få en 6.plass i sin semifinale, den ble til en 14.plass i finalen etter at hun henholdsvis kom på 12.plass hos juryen med 69 poeng og 13 plass hos folket med 53 poeng fra dem, så med andre ord var låten litt mer jurymat enn folkemat og hun manglet kun 8 poeng på en topp-ti-plassering.

Fjorårets armenske låt som endte på 20.plass da «Snap» med Rosa Linn ble en som vi alle husker til slutt er verdens-hit, det tror jeg nok ikke denne låten blir.

Godt plassert på sin skrå hvite podium har damen for så vidt god kontroll på det vokale i låten, godt hjulpet at usynlige korister da.

Hvis dette skal være en kontaktannonse for å få seg ny kjæreste er jeg vel ikke helt sikker på om hun fikk så mange til å bite på agnet sitt ved å gjøre det på denne måten.

Først har låten en litt treg start, så tar den veldig av i noe som ligner på rap, så får vi ett danse-break før det avsluttes med litt treghet igjen og da har kvoten av god diksjon også blitt brukt opp, selv om noe i siste verset synges på armensk og dermed automatisk blir uforståelig for mange.

Føler vel at mange syntes at låten rett og slett ble for rotete, men for all del, 14.plass er en respektabel plassering og det var nok en god del av de som så på som gjerne kunne tenkt seg å være kjæreste med denne damen.

Vi får spørre den armenske delegasjonen om sivilstanden til Brunette neste år er singel eller i ett forhold.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien