Kroatia – hvorfor kom de på 13.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Hvert år er det ett bidrag som noe elsker virkelig høyt og like høyt hater andre det, rett og slett for det er av det særdeles uvanlige slaget.

Jeg tror vel vi kan konstatere at de kroatiske karene i Let 3 passer perfekt inn i denne kombinasjonen med låten «Mama ŠČ!», for særere sceneshow ser vi sjelden i vår elskede konkurranse.

Ikke uventet tok de seg til finalen med en 8.plass i sin semifinale og de skal vel i grunn være glad for at kun folket fikk bestemme utfallet der.

For i finalen fikk de kun 11 poeng fra juryene hvor av 8 av disse poengene kom fra nabolandet Serbia, hos folket derimot var stemningen mye bedre, hele 112 poeng gav de disse lystige karene fra Balkan.

Damir, Zoran. Ivan. Drazen og Matej heter gutta i Let 3, på spørsmål fra meg hvorfor de ikke het Let 5 tror jeg svaret var at det manglende navneskiftet skyldes latskap eller noe sånn.

Latskap i hvordan man på en oppsiktsvekkende måte skal fremføre en låt på ESC-scenen hadde de definitivt ikke og siden de allerede var kjent få å kle seg nakne på scenen får vi vel være fornøyd med at de endte opp med å stå i bare trusa.

Dette påstås å være punk-rock og ja dette vil jeg vel si er musikk man som tidligere nevnt enten liker eller rett og slett kan styre sin begeistring for, for meg er det mangelen på en klar melodi og en generelt rotete låt som trekker litt ned.

Vokal er dette innenfor og er man punk-rock-band er det vel forventet at det som skjer på scenen skal sjokkere litt, selv om jeg vel ikke føler at disse gutta gikk over streken på noen som helst måte.

Og bak alt prøver de faktisk å komme med budskap og for eksempel bildene av barn de har på T-skjortene sine er bilder av bortførte ukrainske barn, så ingenting å si på holdningene deres egentlig.

Våre kroatiske venner kom seg til finale for første gang siden 2017 så vi får håpe de gjentar bedriften til neste år.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien