Kypros – hvorfor kom de på 12.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Dagens bidrag er eneste single karen i 120-poengs-klubben som i år består av hele 6 land og Andrew Lambrou manglet bare 3 poeng på å bli en topp-10 deltager og måtte i stedet altså ta til takke med 12.plassen.

Han fikk 68 poeng fra juryen og 58 fra folket så slik sett var de jo ganske så enige og underlig nok «bare» 16 poeng fra Hellas, der var det juryen som mente at låten ikke fortjente mer enn 4 poeng, vel dem om det.

«Break A Broken Heart» sang unge herr Lambrou som egentlig er australsk og fra den fikk han forresten til sammen 11 poeng, så hele 25 poeng fra såkalt sikre givere til han altså.

Vi andre som ikke har et så tett forhold til australsk-kypriotiske karer fikk se en velbygd kar synge en låt lagd av nordiske opphavsmenn fremført på en ganske så bra måte.

Vokalt ble det vist nesten like mye muskler som han har i overarmene og jeg synes at han har akkurat passe menge intensitet i fremføringen.

Han valgte å stå alene på scenen og det var muligens ikke det mest kloke valget, selv om han pøser på med flammer mot slutten av låten får han ikke skikkelig fyr på fremføringen likevel.

Det blir noe tamt over det og til tider kanskje litt intetsigende også all den tid mye av fremføringen skjer på en ganske så mørklagt scene.

Dermed ble det nok noen andre litt store ballader som trakk noen litt lengre strå denne kvelden, men 12.plass er slettes ikke dårlig for denne øy-nasjonen som må slite med stempelet som det landet med flest deltagelser uten å vinne.

Etter 2013 er det bare en gang dette landet ikke har kvalifisert seg til finalen og de lurer nok på hva de må gjøre for å endelig prikke inn en vinnerlåt, de fortjener uten tvil å gjøre det snart.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien