Litauen – hvorfor kom de på 11.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Hvert år er det noen land som gjør det mye dårligere enn forventet og vice versa noen land som får en mye bedre plassering enn antatt før konkurransen fant sted.

Vår litauiske venninne Monika Linkyte vil jeg påstå faller inn under den sistnevnte kategorien, hun hadde allerede en 18 plass fra sin deltagelse tilbake i 2015 og de færreste hadde vel trodd at hun skulle gjøre det bedre enn det.

Vel, hun gjorde alle spådommer til skamme og fikk en flott 11.plass med låten «Stay» og manglet kun 2 poeng på en topp-10-plasseringen så det å hete Monika og synge for Litauen er ikke helt borte vekk det.

Juryen er åpenbart litt svak for vokal-sterke tradisjonelle ballader siden de gav fra seg hele 81 poeng til denne låten mens folket var litt mer tilbakeholdne med sine 46 poeng.

Vi fikk som tidligere nevnt en stor ballade som krever sin vokalist og det siste var en enkel match for Monika som hadde grei styring på akkurat den siden av saken.

I tillegg serveres vi en fremføring uten altfor mange dikkedarer og jeg elsker det faktum at hun tar med seg sine viktige korister opp på scenen og lar dem også skinne, for den mektige vokalen vi hører tilhører så definitivt ikke bare henne.

Også som tidligere nevnt, er dette en forholdsvis tradisjonell og ikke altfor spennende ballade som det går ganske så mange av på dusinet.

Slike låter kan bare reddes av en god vokalist og det er vel akkurat det som skjer og da passer det ganske så godt med en plassering sånn bitte litt over midten av resultatlisten.

Våre litauiske venner har hatt noen gode år resultatmessig nå og siden de er det eneste baltiske landet som enda ikke har vunnet regner jeg med at de ønsker å sende melodien som snart kan ta ESC-skalpen en gang for alle.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien