Tsjekkia – hvorfor kom de på 10.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Sist ut i 120-poengs klubben er våre tsjekkiske venner i gruppen Vesna som med sine 129 poeng kapret 10.plassen så vidt og dermed sitt lands nest beste plassering noensinne.

Underlig nok kom de på samme plass i semifinalen som fjorårets bidrag fra We Are Domi, 4.plass, men fikk altså mye bedre betalt i finalen med ett hopp 12 plasser opp på resultatlisten.

«My Sister’s Crown» sang Bara, Marketa, Olesya, Patricie, Tanita og Tereza som utgjør denne gruppen som etter det jeg skjønner vanligvis opptrer og spiller på instrumenter på scenen, men i ESC-sammenheng ble de plutselig en vokal-gruppe.

Akkurat det var sikkert ett lurt trekk, de klarte med det å fremstå som en gruppe på en mye bedre måte enn om noen av dem skulle stått og liksom spilt på instrumentene sine.

Nå er det bare tre av jentene som synger, de andre er litt mer til pynt og får faktisk spille litt på trommer helt i begynnelsen av låten.

Selve fremføringen er passe sterk vokal og jeg synes de får frem styrken i låten med det de gjør på scenen på en ganske så god måte, om koreografien var like sterk er vel en annen sak, det ble litt mye vandring gitt og det gjorde nok at budskapet de forsøkte å spre ikke klarte å fenge de som så på.

For meg og kanskje noen andre trekker det nok litt mer ned at de med sine rosa drakter gjør det hele litt for sukkersøtt, men kanskje det bare er meg som ikke forbinder rosa med styrke?

Kanskje ikke helt uventet fikk Vesna-jentene best betalt fra juryen med 95 poeng som gav dem 10.plassen etter at de hadde stemt og gledelig nok for dem, de mer skuffende 35 poengene de fikk fra folket sendte dem ikke lenger ned på resultatlisten, dog vet vi jo at bare 10 poeng mindre hadde gitt dem en 15.plass.

Dette landet sender stort sett noe ungt og fresht og man vil jo tro at de nok satser på det samme neste år.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien