Australia – hvorfor kom de på 9.plass?

Foto: Corinne Cumming -EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

De lengst-reisende deltagerne Voyager fra Australia vant faktisk dette landets tredje seier i sin semifinale og på samme måte som Kate Miller-Heidke tilbake i 2019 endte de opp på 9.plass i finalen.

Med andre ord, det å vinne den «lette» semifinalen gir ikke alltid like god uttelling når man kommer seg til finalen, det fikk som mange husker vår egen Alexander Rybak mere tilbake i 2018.

Alex, Ask, Danny, Scott og Simone som fremførte låten “Promise” skal faktisk helt siden 2016 prøvd å komme seg til den internasjonale finalen og det er jo en mulighet om at de hadde gitt hverandre ett løfte om å aldri gi opp den drømmen og i år ble den altså til virkelighet.

Denne låten slo an hos juryen, for med de 130 poengene de fikk fra dem lå de helt opp på 6 plass, men bare lunkne 21 poeng fra det europeiske folket sendte dem noen hakk ned på resultatlisten helt til slutt, men på 8 forsøk så har dette landet hele 5 topp-10-plasseringer så all grunn til å være stolt av det.

80-talls-vibbene lå tjukt over scenen med medbrakt bil og greier så klarte de å formidle disse vibbene på en flott måte, kanskje ikke så rart juryene likte det de fikk se og høre, Upåklagelig vokal og tonnevis med energi fikk vi også servert og tror du ikke de slengte inn litt growling inn i denne suppa?

At folket ikke ble plagsomt imponert over det de så skyldes kanskje et låten ble litt rotete og hadde litt for mange elementer til å finne akkurat den tingen som gjorde at man ville stemme på disse joviale menneskene fra down under og føler vel også at gruppe-følelsen ble litt borte i opptredenen, de stod litt for mye på hver sin plass på scenen og det trekke nok ned for noen.

Avtalen australsk TV har med EBU om å få være med i ESC gikk ut etter denne finalen, så om vi får se dette landet igjen neste år er vel ikke avgjort enda, time will show.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien