Slovakia kommer tilbake!

Foto: Mandy Pettersen/ESC Norge

I dag kom nyheten om at Slovakia har lyst å være med i Eurovision igjen – men vi må vente helt til 2025 før det eventuelt skjer.

Det er nettstedet escextra som kommer med den gode nyheten. Landet har ikke deltatt siden 2012, men føler seg altså nå klar for å komme tilbake. Direktøren for Slovakias kringkaster Lubos Machaj, sier at det krever mye å delta i Eurovision, både økonomisk men også alt arbeid som legges ned på forhånd.

Machaj tok over RTVS (Slovakias kringaster) for ett år siden og begynte allerede da å gjøre endringer – og med Eurovision i sikte. «Om et år, om alt går bra, så vil vi være med i Eurovision igjen. » Det er fortsatt diskusjoner i RTVS rundt dette, men det skal avholdes møter de nærmeste dagene for å snakke mer om dette.

Slovakia har som nenvt ikke deltatt siden 2012, da kom de sist i semifinale to. De har bare klart å kvalifisere seg tre av åtte ganger de har deltatt , høyeste plassering er 18.plass i 1996.

Hva tenker du? Har du savnet Slovakia? Gleder du deg til de kommer tilbake? Del dine tanker med oss i kommentarfeltet på fb.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien