Estland – hvorfor kom de på 8.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Det er alltid noen land som gjør det mye bedre enn de fleste forventer, vår estiske venninne Alika var spådd å så vidt klare å kvalifisere seg til finalen og det fra den «lette» semifinale 2, og jammen så kom faktisk låten ”Bridges” på 10 plass i semifinalen og oppnådde da med andre ord akkurat det bookmakerne hadde spådd.

Normal skulle dette gitt en plassering i finalen rimelig nært bunnen av resultatlisten, men så kom altså juryen og reddet det hele med å ha denne låten på 5.plass, like bak Finland faktisk, med hele 146 poeng, så da gjorde de ikke altfor imponerende 22 poengene hun fikk fra folket til at hun falt ned til 8.plass til slutt.

Nå skal det sies at 10 plassen i semifinalen var med 30 poengs forsprang så slik sett var finaleplassen veldig fortjent.

Jeg vil kalle denne låten enkelt og greit et godt stykke ballade-håndverk, på ingen måte veldig uvanlig på noen som helst måte, men med en meget god vokalist til å fremføre den gjorde den likevel nok inntrykk, i hvert fall hos juryen.

Har vel en følelse at de herrer og damer i juryen falt mye for en vokalist med stålkontroll og en god evne til å formidle låten hun fremførte og det klarte åpenbart å dekke over det faktum at selve låten som tidligere nevnt kanskje ikke plages av alt for mye originalitet på noen som helst måte.

Folket virket å ha god vokal en smule lenger ned på sin vurderingsliste siden det skulle vise seg at bare 4 land innbyggere mente denne fortjente poeng og 3 av disse var naboland, hurra for naboer liksom.

Selv liker jeg det faktum at en veldig god og visuell også ganske så bra fremføring får en såpass god plassering, av og til er også det passe enkle det beste i vår konkurranse.

Våre estiske venner har stort sett klart å kvalifisere seg til finalen de siste årene og man vil jo tro at det er målet neste år også, men det hadde jo vært kjekt med en låt på estisk snart da.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien