Belgia – hvorfor kom de på 7.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Ingenting er som en låt det bare swinger av og som har som sin beste egenskap at man blir i godt humør av den og i år vil jeg si belgiske Gustaph svinger seg lett og effektivt inn i akkurat den kategorien.

«Because Of You» het låten og medskyldige til denne gode plasseringen vil jeg ta med de tre koristene han hadde med på seg på scenen og en danser som også gav alt hen hadde av spreke bevegelser på scenen.

Og noe for enhver smak hadde åpenbart låten da det faktisk var juryen som med sine 127 poeng hadde den oppe på 7.plass og «bare» 55 poeng fra folket trakk gjorde faktisk at låten ikke falt ned på listene når alle poengsummene var talt opp og våre belgiske venner fikk sin første topp-10-plassering siden 2017.

Jeg er faktisk litt forundret over at denne låten gjorde det såpass dårlig hos folket, mulig at de hadde litt for mange dansbare låter å velge mellom og denne dermed falt litt gjennom hos en del.

En del vil nok kategorisere dette som god gammeldags homse-disko og i den kategorien finnes det jo en del likandes låter.

Vår belgiske venn har ganske så bra kontroll på det vokale og jeg bare elsker at han tar med seg sine viktige korister på scenen og lar dem skinne sammen med seg, mange land gjemmer sine vokalister bak scenen eller enda verre, bare har dem med på lydbåndet med musikken.

Når danseren entrer scenen tar det rett og slett av til stor glede for publikum i salen, dog ikke like mye åpenbart hos folket som satt hjemme i stuene sine.

Mulig noe syntes det ble litt for «homo» og dermed gikk for en annen av de dansbare låtene som de følte meg hjemhørighet i, hva vet jeg.

Våre belgiske venner hadde nasjonale finale for første gang i år siden 2016 så da kan man jo håpe at det gjentar den bedriften siden vinneren gjorde det såpass godt internasjonalt.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien