Italia – hvorfor kom de på 4.plass?

Foto: Corrinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Vår italienske venn Marco Mengoni var faktisk den artisten jury og folket var mest enige om, han fikk 176 poeng fra juryen og 174 poeng fra folket, mer enig er det nesten ikke mulig å bli spør dere meg.

Det gjorde at låten «Due Vite» etter å ha ligget på tredjeplass etter at juryen hadde stemt, falt ned en plass da folket hadde sagt sitt og forståelig nok var det folkets vinner fra Finland som skjøv han ned denne ene plasseringen.

Dette landet har fått for vane å være det landet som får best plassering av de såkalt 5 store og det er egentlig ganske så fortjent etter min mening.

Deres uttaking er årets musikalske høydepunkt i Italia, San Remo-festivalen og det er først når en artist har vunnet at vedkommende blir spurt pent om de kunne tenke seg å delta i ESC.

Heldigvis sier de fleste ja til det tilbudet og unge herr Marconi hadde jo allerede vært med en gang før så han var neppe vanskelig å overtale og denne låten kjemper sammen med den svenske vinnerlåten en hard kamp om å være min favoritt-låt i år.

Når man har en slik fremtoning som Marco har trenger man vel egentlig ikke så mye staffasje på scenen og de to karene som stod på en trapp og «falt» ned på en trampoline var muligens mer forstyrrende enn givende for fremføringen.

Her er det ganske så bra kontroll på det vokale og den intensiteten som det er i tonnevis av i låten blir fremført akkurat så intenst som det skal gjøres, og sleng inn en god del melankoli i låten så er i grunn jeg solgt.

Grunnen til at det ikke gikk enda bedre er kanskje at låten mangler det siste lille ekstra som låt for å fenge absolutt alle.

Og, man kan jo allerede nå begynne å glede seg til hva våre italienske venner stiller med neste år, sjansen for at de blir bra er overhengende basert på den statistikken de har.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien