Israel – hvorfor kom de på 3.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Vi har vel alle et bidrag vi rett og slett ikke skjønner hvorfor slår an hos mange, eller kanskje hvorfor det ikke slår an hos mange.

Min åpenbare kandidat til prisen, «mest-personlige-negative-reaksjon-til-resultatet-kandidat» er nok israelske Noe Kirel, jeg traff damen og hun var søt og hyggelig hun så det er ikke personen jeg har noe som helst imot, det er hvor bra denne låten ble mottatt jeg sliter med.

At unge frøken Kirel til tross for sin unge alder på 22 år allerede er en erfaren artist var det lite tvil om når vi så hva hun fikk til på scenen, så hva er det da jeg egentlig har å klage på?

Vel, når konkurransen på engelsk heter Eurovision Song Contest hadde det jo vært kjekt om det ble sunget under hele låten, det slipper vi unna med nesten hele det siste minuttet av fremføringen, men det synges av noen som ikke er til stede på scenen.

Våre israelske venner har virkelig gjort stor nytte av det faktum at all koring ikke trenger å være live og de har sendt dansere som naturligvis gjør showet vi får se på TV ganske så mye heftigere.

For ett heftig show var det og det eneste jeg har å trekke på det er vel at vokalen blir en smule anstrengt til tider, men med det showet er nesten ikke annet å vente.

At både jury som gav henne 177 poeng, noe som gjorde at hun lå på andreplass etter at de hadde sitt og folket gav henne 185 poeng som likevel skjøv henne en plass ned på resultatlisten på grunn av en finsk kille som skapte det beste showet på scenen er for meg som sagt litt uforståelig.

Mye mulig at jeg er litt for vonbråten på det faktum at koring på lydsporet er lov som gjør dette og mye mulig jeg er litt sur på at så mange andre ikke er like sur som meg på dette og ja Norge åpnet sin låt uten at artisten på scenen sang så en liten smekk på fingrene til henne der også fra min side på dette området.

Man kan jo håpe at alle som synger på en eller annen måte må være fysisk til stede på scenen neste år i Malmø, våre israelske vanner har mange flinke artister og ikke minst korister som sikkert kan danse om det må til så, bring them om.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien