Dansk Melodi Grand Prix nedskaleres

Reiley. Foto: Alexander Gjørøy / ESC Norge

Det er nå klart når og hvor den danske finalen av Melodi Grand Prix 2024 vil bli avholdt.

Neste års danske finale avholdes den 17. februar 2024. Finalen vil finne sted i Konsertsalen i DR Konserthuset i København. Salen rommer ett publikum på 1800, som blir en nedskalering i forhold til de foregående finalene som har blitt avholdt i større arenaer. Ikke siden 2000, året Brødrene Olsen vant, har DMGP blitt arrangert i ett slikt format.

De åtte artistene som skal kjempe om å bli Reileys etterfølger og Danmarks representant i ESC i Malmø blir offentliggjort over på nyåret.

– Dansk Melodi Grand Prix er et arrangement som år etter år samler dansker på tvers av musikksmak, geografi og alder. Seere og publikum kan glede seg til et flott show fra Konserthuset, som gir artistene en unik mulighet til å levere sterke opptredener på en ettertraktet scene og med takhøyde nok til å romme de store følelsene som også er en viktig del av Grand Prix-universet.

Programchef for Dansk Melodi Grand Prix i DR, Erik Struve Hansen 
Vinneren av DMGP 2023 – Reiley – Breaking My Heart

Sterkere fokus

De siste årene har ikke vært noen stor suksess for danskene i Eurovision, da de ikke har klart å kvalifisere seg til finalen siden 2019. Dette er DR veldig klar over og det vil bli et sterkere fokus på å velge ut bidrag som har mulighet til å gjøre det bra i Eurovision. Dette vil gjenspeiles i utvalget av sanger til DMGP.

DR har derfor gått gjennom de seneste årene og har sett på typene sanger og sjangere som har gjort det bra i Eurovision de siste årene. Dette blir en viktig faktor for å velge de riktige sangene, samt ha ett fokus på å ha en artist som orker det maraton en Eurovision-deltakelse er.

Det vurderes også å innføre en internasjonal jury, med internasjonale Eurovision- og musikkeksperter. Det er i alle fall klart at de ønsker å øke antallet jurymedlemmer fra fem, som er antallet de har operert med de siste årene. Alle detaljer er ikke på plass ennå, men det vil avgjøres i god tid før finalen.

Dansk Melodi Grand Prix sendes lørdag den 17. februar klokken 20.00 direkte på DR1 og DRTV.

Kilde: wiwibloggs.com

Del:
Relaterte artikler