Finland – hvorfor kom de på 2.plass?

Foto: Corinne Cumming - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Vel, det enkle svaret er vel at hele 14 juryer mente at denne låten ikke fortjente ett eneste poeng, selv om de måtte ha fått med seg den enorme mottagelsen denne låten fikk hos publikum.

Med en slik «snublete» start på avstemmingen og det faktum at man lå hele 190 poeng bak sin argeste motstander måtte vedkommende snuble når publikum gav sine poeng og det gjorde altså hun ikke.

Det er publikums favoritt ikke vinner grunnet en litt kjølig jury er det som øyensynlig skaper mest støy hos de som ser på og hos fans av programmet og det er jo litt forståelig.

Men, konkurransen går altså ut på å få mest poeng sammenlagt fra de to forskjellige jurygruppene og det klarte ikke vår finske venn Käärijä med låten sin «Cha Cha Cha».

Nå skal det sies til juryens forsvar at unge herr Jere Pöyhönen som karen egentlig heter ikke hadde en helt god dag på fredagen før finalen da jury-finalen fant sted.

Da var vokalen has en smule ustødig og i den grad juryer skal slå ned på sånn så gjorde de på en måte jobben sin, synd for han at de valgte akkurat hans låt å slå ned på dette, men det må vel sies at hans type låt sjelden gjør det godt hos juryene da.

I selve finalen satt det vokale mye bedre og med kveldens mest energiske show sunget på finsk av alle ting fikk han hele salen i Liverpool i kok og mange fikk nok et håp om at akkurat han skulle snyte våre svenske venner for seieren.

Nå må det vel sies at vår finske venn mistet litt pusten mot slutten noe som gikk ut over det vokale, men da hadde han fått hele salen med seg og sikkert ganske så mange av de som så på TV også.

Våre finske venner er det nasjonen som er best i å sende kompromiss-løse låter til vår elskede konkurranse og det håper jeg virkelig at de vil fortsette med.

Og så får juryene få beskjed om at stort hit-potensiale bør være et kriteria som skal telle i positiv retning.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien