UMK girer opp for 2024

Käärijä - Foto: Mikke Poyhonen

UMK 2024 blir større og bedre enn noen gang. 10. februar 2024 er det klart for stor UMK-fest i Finland, hvor Käärijäs etterfølger skal kåres.

De siste årene har UMKs popularitet skutt i været både i Finland og i utlandet. I 2023 toppet det seg med at Käärijä skrev historie da han ble nummer to i Eurovision Song Contest. I Finland så 2,1 millioner seere UMK live i fjor. På YouTube ble UMK23-videoer sett over 32,4 millioner ganger, og alle syv bidragene kom seg til toppen av Finlands Spotify Topp 50-liste.

Takket være den fortsatte veksten i popularitet og ikke minst forrige sesongs Eurovision-suksess, blir UMK 2024 større enn noen gang før. YLE flytter finalen til en større arena, nemlig Nokia Arena i Tampere.

UMK har blitt en ekte musikkinstitusjon, som absolutt fortjener et mye større lokale. Turku har vært en fantastisk UMK-by i så mange år, noe vi er veldig takknemlige for. Nå drar UMK-toget nordover, og jeg tror at Tampere og Nokia Arena er det perfekte stedet for et stort Eurovision-arrangement. Nå er tiden inne for et virkelig stort show og en Eurovision-stemning som vil blåse taket av arenaen!

Ville Vilén, Creative Director hos Yle

Nokia Arena vil koke av Eurovision-feber! ‘Publikum og tv-seere får oppleve liveopptredener av UMK-artistene, og spesielle opptredener av Käärijä og andre toppartister i åpnings- og pausenumrene. Før og etter Arena-showet vil UMK- og Eurovision-spenningen øke ytterligere på blant annet Eurovision-diskoteket.

Billettene til UMK 2024 legges ut torsdag 5. oktober. (Link)

UMK 2024

HER kan du se Promovideo for UMK 2024

Artistslipp

Hvilke syv artister som skal konkurrere om å få representere Finland i Malmø blir offentliggjort onsdag 10. januar. YLE fastholder på måten å slippe låtene, derfor blir låtene sluppet én om dagen fra 11. til 19. januar 2024.

Etter forrige sesongs enorme popularitet, er UMK nå et større trekkplaster for artister. Totalt ble det sendt inn 419 bidrag, og ifølge juryen er standarden på disse bidragene historisk høy, og å velge de syv finalistene ble mer utfordrende enn noen gang før.

Det er utrolig å se hvordan finske artister og låtskrivere, fra nykommere til nasjonale favoritter, hopper inn i UMK-kampen. Årets innsendte bidrag må være tidenes beste, noe som vil ende opp med å bli en virkelig sensasjonell årgang. Blant finalistene har vi en talentfull artists første dancelåt i 90-tallsstil , en kraftfull låt fra et ekte vokaltalent, en låt som kanskje er den beste sangen i en indiefavoritts karriere, to store artister som gjør en overraskende duo med et seriøst refreng, en dundrende rock hymne av et verdensturnerende band, en intens sang fra en av de mest spilte artistene i Finland, og en hardtslående club-banger fra en kjent artist som gjør comeback. I år vil seerne få en ekstremt høyenergisk UMK på en enda større arena!

Tapio Hakanen, leder av UMK-juryen

UMK 2023 – ett lite tilbakeblikk

Følg med her på escNorge for flere nyheter om UMK.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien