Catch-up: Kristian Haux

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Velkommen til første utgave av «Catch-Up»! I denne miniserien får vi et hyggelig gjensyn med noen av artistene vi ble kjent med i årets Melodi Grand Pirx, for å høre hva som har skjedd siden vi sist så dem og hva som er planene framover. I første episode møter vi Kristian Haux, ett av medlemene i trioen Umami Tsunami. De deltok med den K-pop inspirerte låten «Geronimo» som med stor suksess tok dem hele veien til finalen i Trondheim Spektrum. Vi tok en prat med Kristian for å høre hvilke prosjekter han har på gang, både som soloartist og med Umami Tsunami.

  • Hvordan går det med deg om dagen? Hva gjør du?

«Jeg har det bra! For tiden jobber jeg som intern hos produksjonsselskapet The Woods Norway i Rena, der vi nylig hadde en låtskrivercamp sammen med MGP. Jeg har også fått lov til å jobbe sammen med og produsere for artister som Hagle, blant annet. Jeg prøver å balansere mellom å være så produktiv som mulig med min egen musikk, samtidig som jeg hjelper andre artister. Samtidig jobber vi gutta hardt for å få ut flere låter med Umami Tsunami, og det er en spesielt en låt vi ser frem til å dele med dere veldig snart!»

  • Hvordan var det å være med i MGP? Hvilke opplevelser sitter du igjen med?

«Å delta i MGP var virkelig en unik opplevelse! Det er vanskelig å beskrive hvor spesielt det var å føle seg som en superstjerne over natten. Plutselig kom folk bort til meg på gata, ville ta selfier, og det var til og med noen som ropte «Geronimo!» Det var nesten litt overveldende, men utrolig morsomt. Å se sitt eget ansik på plakater og bilder blant publikum var surrealistisk, og det var overveldende på en positiv måte. Alt skjedde så raskt – jeg hadde jo aldri møtt Kyle og Magnus før vi skulle prøvesynge «Geronimo» hos NRK. Nå har sangen over en million strømminger! Så det har vært en helt fantastisk opplevelse.»

«Men det aller beste er alle de hjertevarmende meldingene jeg har fått. Da jeg var liten, så jeg opp til MGP-artister og ønsket å være som dem. Nå får jeg meldinger fra andre som ser opp til meg, og det varmer hjertet mitt. Da vi var på finalen i Tronheim Spektrum mottok jeg en video av en liten gutt som hadde laget en kopi av genseren jeg opptrådte med og heiet på oss med den. Det fikk tårene til å trille! Hvis jeg kan berøre en persons følelser med musikken min, er det absolutt verdt alt strevet.»

«I tillegg setter jeg også så stor pris på det nære forholdet jeg har utviklet med Kyle og Magnus (Umami Tsunami), samt alle de fantastiske menneskene jeg har møtt underveis i prosessen – alt fra produksjonen til medkonkurrenter. Det er så mye å være takknemlig for.»

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge
  • Hvordan har tiden etter MGP vært?

«Etter MGP har det skjedd mye spennende! Jeg har gitt ut flere låter, inkludert «Danser med meg» og en singel med UT kalt «Gate B18″. Samtidig har jeg jo som nevnt jobbet en del med produksjon for andre artister. Det har vært utrolig gøy å utforske solokarrieren og gi ut min egen musikk, samtidig som jeg har fått lov til å jobbe på andre prosjekter.»

  • Hadde du noen favoritt under Eurovision Song Contest i Liverpool utenom Alessandra?

«Definitivt Israel med Noa Kirel og «Unicorn», det var syke greier! Låta, stemmen, artisten, sceneshowet – alt var så utrolig bra! Det har kanskje noe å gjøre med at jeg er litt småforelsket i henne, hehe. Men jeg likte også Sveits med «Watergun» veldig godt.»

Foto: Corinne Cumming / EBU
  • Hva har fremtiden i vente, både for deg selv og for Umami Tsunami?

«Vi har noen planer med Umami Tsunami, inkludert en kommende låt kalt «Loyal», som vi håper å slippe så snart som mulig. På The Woods jobber jeg også med å lage et julealbum. Videre fremover ønsker jeg å fokusere mest på å utforske min solokarriere og gi ut mer egen musikk, men jeg vil også fortsette med gutta i Umami Tsunami og jobbe en del med produksjon på The Woods.»

  • Helt til slutt – får vi se deg og/eller Umami Tsunami i MGP igjen?

«Det er alltid en mulighet! Vi får se hva fremtiden bringer. Jeg skal jo ikke legge skjul på at jeg har veldig lytst til å bli med igjen, å få delta en gang gir definitivt mersmak. Nå som vi har deltatt som gruppe, kan det hende jeg prøver meg som soloartist etter at jeg har bygget opp en solid solokarriere. Hvem vet?»

Vi takker Kristian Haux for praten, og gleder oss til høre mere fra de spennende prosjektene han har på gang både som soloartist og sammen med Umami Tsunami. Neste fredag vil andre episode av Catch-Up komme med en at annet kjent fjes fra årets MGP – god helg!

Skribent Christer Høiland/ESC Norge og Kristian Haux
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien