Catch Up: Bjørn Olav Edvardsen

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Velkommen til andre utgave av «Catch-Up»! I denne miniserien får vi et hyggelig gjensyn med noen av artistene vi ble kjent med under årets Melodi Grand Prix, for å høre hva som har skjedd siden vi sist så dem og hva som er planene framover. I andre episode møter vi Bjørn Olav Edvarsen, som deltok i andre delfinale med låten «Turn Off My Heart». I tillegg deltok han også som låtskriver på låten «Geronimo» med Umami Tsunami. Vi tok en prat med Bjørn Olav for å høre hva som har skjedd siden sist vi så han, og høre mere om hvilke prosjekter han har på gang.

  • Hvordan går det med deg om dagen? Hva gjør du nå?

«Det går fint, men akkurat nå for tiden må jeg ta litt vare på helsen min, så jeg har trukket meg litt tilbake for å ta hensyn til meg selv. Jeg klarer jo selvsagt ikke legge bort alt av musikk, så jeg jobber med litt med coaching av artister og låtskriving «behind the scenes», det er fint å kunne bidra med det jeg kan litt her og der. Så man kan si at jeg fortsatt jobber med musikken, men litt tilbaketrukket akkurat nå.»

«Etter å ha jobbet veldig hardt med MGP og spesielt musikkvideoen til “Turn Off My Heart”, følte jeg at den fortjente et lengre liv, og meldte den faktisk på flere filmfestivaler over hele Verden. Jeg håpte at noen andre ville like den, og kanskje ta den med i programmet sitt. Den har nå vunnet over 40 priser i blant annet USA, England, Frankrike, Hellas, Tyskland og Italia, for å nevne noen. Det er helt overveldende! Så selv om jeg ikke akkurat har flest streams blant årets MGP-låter, så er det gøy at låta og videoen har gjort det så bra i utlandet. Det er jeg SÅ takknemlig for! Jeg håper det er med på å vise frem Norge, låten og meg på en fin måte.»

«Jeg tok jo noen sjanser ved å lage en slik video, og investerte mye tid, krefter og penger. Det er selvsagt ikke sånn at man MÅ gjøre det, men jeg ønsket å gå inn i det med hud og hår. Jeg ville jo være klar for å representere Norge på best mulig måte, såklart – om det hadde gått hele veien. Jeg er glad jeg tok sjansen uansett.»

  • Hvordan var det å være med i MGP? Hvilke opplevelser sitter du igjen med?

«Å få være med i MGP var noe jeg hadde drømt om lenge, og det var utrolig fint å endelig realisere den drømmen. Det var så fint å bli med i et fellesskap med så mange fine mennesker og artister som jeg ikke kjente fra før, også er det så bra å kunne utveksle kunnskap og samarbeide med andre mennesker. Det var en veldig god erfaring. Og selv om jeg ikke gikk videre til finalen med mitt nummer, så var det en personlig seier å få være med, med min egen låt, og med gode låtskrivere i ryggen. Det ga absolutt mersmak, så hvis de vil ha meg tilbake så kommer jeg, med den rette låta, såklart!»

«Deltakelsen har åpnet for nye følgere og venner  som oppdager musikken min, så jeg setter veldig pris på muligheten jeg fikk. Jeg syntes det er viktig å ikke bare «være med for å være med», men faktisk ha en visjon og en plan om man skulle få muligheten til å faktisk representere Norge. Jeg tok det seriøst, samtidig som jeg prøvde å slappe av og kose meg oppi alt.»

«Det er sikkert et veldig stort press å representere landet sitt, men jeg hadde vært veldig stolt og gjort mitt beste. Én vakker dag får jeg kanskje muligheten?»

«Selv om jeg ikke var med på scenen med min egen låt i finalen, var jeg jo faktisk i Green Room sammen med gutta i Umami Tsunami! MGP er jo i bunn og grunn en låtskriverkonkurranse, det er jo låten som skal være i fokus, så det var gøy å ha med en finger i spillet likevel, hehe.»

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge
  • Hvordan har tiden etter MGP vært? Du har jo gitt ut to låter, kalt «Scream» og «Home», kan du fortelle litt mer om dem?

«Ja, jeg ga ut en låt som heter “Scream” via Warner i Korea, og den ble faktisk en del av et av de største TV-dramaene i Sør-Korea denne Våren. «Agency», som serien het, endte opp på Topp 10 av internasjonale serier på Netflix i sommer. Kjempemoro å få være en del av!»

«Så, litt senere slapp jeg «Home», det var en låt jeg følte måtte ut. Låten handler rett og slett om å føle seg hjemme hos noen man er glad i, så du kan si jeg skrev den til samboeren min som jeg er så glad i. «Home» er en behagelig og fin låt som MGP-general Stig Karlsen selv sa «lå godt i øret», det var jo veldig hyggelig av ham, og jeg er enig…tihi.»

«Jeg har selvsagt planer om mer musikk etterhvert, men som jeg sa, må jeg ta vare på meg selv litt først. Så kommer det noe spennende om en stund.»

  • Hvem var favoritten i ESC utenom Alessandra?

«Jeg var nok på team Loreen framfor team Käärija, så jeg var veldig fornøyd med at hun vant, selv om folk kanskje tok det litt på forskudd. Hjertet mitt syns det var veldig trist med Käärija sin andreplass siden folket likte den best, så jeg er litt delt i debatten rundt juryordningen. Italia med Marco Mengoni og “Due Vite” var kjempefin – PS: sjekk ut musikkvideoen! Israel likte jeg også veldig godt, så jeg var vel ganske enig i låtene som havnet i toppsjiktet i år, men skulle gjerne endret litt på rekkefølgen SÅKLART! Heia Norge!»

  • Hvordan ser framtiden ut? Får vi se deg i MGP igjen?

«Kommer til å trekke meg litt tilbake og jobbe mer i kulissene en stund, men jeg forsvinner aldri. Gleder meg til å følge med og bli litt fan igjen, sette meg i sofaen for bare å nyte neste sesong av MGP og Eurovision. Samtidig så ønsker jeg å takke alle som har sendt så fine støttemeldinger til meg, det er veldig koselig å få høre at folk vil ha meg tilbake! Det betyr MYE!»

«Hvis dere vil ha meg tilbake, så kommer jeg! Svaret er jo ja, som både artist og låtskriver – alt er mulig! Jeg er som Ole Brumm – ja takk begge deler!»

«En heftig Covid-periode ødela dessverre mye for meg og stemmen min var ikke der den pleier å være dette året, så det var en seier for meg å gjennomføre slik jeg gjorde. Jeg er stolt av det jeg gjorde på den scenen. Så håper jeg at jeg kan komme tilbake igjen og være 100%.»

«Sier som en relativt kjent tidligere guvernør i California: «I’ll be back!» 😉»

Vi takker Bjørn Olav for praten, og gleder oss til høre mere fra de spennende prosjektene han har på gang! Neste fredag vil tredje og siste episode av «Catch-Up» komme med en at annet kjent fjes fra årets MGP – god helg!

Skribent Christer Høiland/ESC Norge og Bjørn Olav Edvardsen

Del:
Relaterte artikler