KEiiNO med ny låt

Foto: Martin Myklebust, edit Simen Løvgren

I dag slipper KEiiNO sin rykende ferske låt Insomnia, og fan-miljøet begynner allerede å spekulere i om dette kan være et potensielt MGP-bidrag fra trioen, som er ryktet å gjøre comeback i MGP 2024.

KEiiNO sin splitter nye singel «Insomnia» kommer fem år etter trioen møttes for første gang. Og akkurat som i «Spirit in the Sky», er nord-samisk joik en viktig del av lydbildet. 

Det siste halvåret har de tre medlemmene i KEiiNO, Alexandra, Tom Hugo og Fred, hatt flere ulike soloprosjekter gående – og sistnevnte har også fått en sønn som har sørget for våkenetter. Nå ser trioen frem til å endelig samles igjen og spille for sine utenlandske fans. Bandet spiller i København på den danske MGP-klubbens jubileum før de for tredje gang er en del av den store Eurovision fan-festen Het Grote Songfestivaalfest i Amsterdam 16. november hvor nær 15 000 Eurovision-fans fra hele verden kommer. 

– Det er jo ganske unikt og fantastisk at vi snart fem år etter vi deltok i Eurovision fortsatt får muligheten til å spille på de største Eurovision-scenene i verden utenfor selve konkurransen. Vi har alltid hatt et nært forhold til fansen vår, og jobber daglig med å opprettholde det forholdet og den tilgjengeligheten for de. Så nå gleder vi oss ekstremt til å dra til København og Amsterdam for å kjenne på kjærligheten fra den fantastiske Eurovision-fansen, forteller Alexandra Rotan. 

Insomnia handler om å ønske at ting ikke tar slutt, akkurat som sommerkvelder i arktiske strøk der sola aldri går den. Men lydbildet på «Insomnia» passer nok også inn på klubber som aldri stenger. Låta er skrevet og produsert med den anerkjente svenske produsenten Dino Medanhodzic som blant annet har stått bak mange bidrag i Melodifestivalen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien