MGP sjefen håper jury-ordningen i MGP 2024 vil inspirere Eurovision

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

MGP-sjef Stig Karlsen stilte i går opp i et Bobletreff i Facebook-gruppa «Grand Prix Bobla» som ble strømmet på YouTube og Facebook, også her hos escNorge. Her røpet han flere detaljer om neste års MGP. Blant annet at det blir jury i den norske finalen, men med en ordning han håper kan bli den de bruker også i Eurovision. Finalen 2024 arrangeres i Trondheim Spektrum 3.februar, med delfinaler fra NRK Marienlyst i Oslo.

Mer makt til folket

Etter et par års pause var juryen tilbake i MGP i 2023. I intervjuet i «Grand Prix Bobla» røpet MGP sjef Stig Karlsen at det også blir jury i den norske finalen i 2024. Stig Karlsen har tidligere gjort seg til talsperson for at juryen skal telle noe mindre enn 50% i Eurovision. I gårsdagens intervju forklarte han at han ser på MGP og Eurovision som folkets program, og at det derfor er viktig at det er folket som har det siste og avgjørende ord, og at folk derfor skal telle mer enn jury-stemmene. Han mer enn antydet at slik blir det i MGP 2024. Da vil juryen telle 40%, mens folkestemmene teller 60%.

Han kunne også fortelle at det jobbes med en ny og bedre teknologi for å håndtere folkestemmene. Ordningen med kun å kunne stemme fra NRK appen, eller som innlogget bruker har som svakhet at ingen under 13 år egentlig kan stemme. Dette fordi du må være over 13 år for å kunne lage deg en profil hos NRK. En annen svakehet er at det er lett å lage seg flere profiler, og dermed skaffe seg flere stemmer enn du har «rett til å bruke».

To studioer

Stig Karlsen fortalte også at det blir bedre plass under årets delfinaler enn i fjor, da sendingene gikk fra Nydalen. Både Studio 1 og Studio 2 tas i bruk. I det ene studioet skal artistene gjøre sine opptredener, med noe publikum til stede. I det ander studio blir et det et slags «green room» med artister og publikum. Her vil opptredenen overføres med skikkelig bra lydanlegg og storskjerm. Publikum kan velge om de kjøper billett til green-room eller til show-rommet. Seerne vil i liten grad merke at det sendes fra to studioer sier Karlsen.

På førstkommende søndag har sceneregissør Mona Berntsen, som har danset for Justing Biber, Justin Timberlake og Madonna, for første gang invitert til åpen audition for dansere til MGP. Hun søker etter alle slags danser med sterk scene-tilstedeværelse.

Overraskende programledere

Stig varsler at valget av programlederne kan komme til å overraske mange. Men han røper i intervjuet med «Grand Prix Bobla» at det er folk med programledererfaring, og et hjerte for MGP.
Han sier dessuten at de etter den store publikumsundersøkelsen før og under MGP 2023 har fått signaler fra vanlige seere som de tar hensyn til i utformingen av MGP 2024. Det han kunne fortelle er at seerne ønsker seg litt mer høytid, og tradisjonell «Grand Prix-stemning». Han sier at dette er noe han mener NRK vil imøtekomme med MGP 2024.

Nytt av året er at elle låter utgitt etter 1.september er tillatt å konkurrere. På spørsmål om det er noen låter ute på hitlister, på radio eller andre steder nå, og som er klare for MGP svarte MGP-sjefen JA. Og han ønsket alle spekulasjoner om hvilken eller hvilke låter dette kan være, velkommen.

Ordinært billettsalg starter 16.november. Forhåndssalget starter 14.november klokka 12.00

Se hele sendingen fra Grand Prix Bobla her. Intervjuet Stig starter etter 40 minutter.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien