Frankrike har valgt La Zarras etterfølger

Foto: Sarah Louise Bennett/EBU


Den franske kringkasteren France Télévisions kunngjorde i dag at det er artisten Slimane som vil representere landet i Eurovision Song Contest i Malmø i mai neste år.

Artisten vil delta med sangen «Mon Amour», som han har skrevet sammen med Yaacov Salah og Meïr Salah. «Mon Amour» hadde premiere i kveld under showet JT de 20h på France 2.

«I wrote this song like a love letter I’m sending to all the hearts that will listen to it. Love. Everywhere. Always. More than ever. Together. Let’s go Eurovision!»

– Slimane

Hvem er Slimane?

Slimane Nebchi, bedre kjent under monoonymet Slimane, er en fransk sanger og låtskriver. Karrieren hans tok av for fullt da han vant franske The Voice i 2016. 7 år senere kan han skilte med 2 millioner solgte album, 5 NRJ Music Awards, 7 millioner følgere på sosiale medier og 2 milliarder avspillinger verden over.

Slimane’s første album À bout de rêves gikk rett til topps på hitlistene både i Frankrike og Belgia. Det samme klarte han med albumene SoluneVersuS, og Chroniques d’un Cupidon.

«Det er vanskelig å ikke se tilbake nå som jeg vet at jeg skal representere landet mitt i Eurovision! Det er helt sprøtt når jeg tenker på det. Mine første konserter i barene i Pigalle, det virker som i går. Faren min som tar meg med til min første casting. Og så The Voice. Mitt møte med publikum. Det fantastiske publikummet som ga meg styrke og lyst til å ta på meg en av de største utfordringene i karrieren min. Det er en enorm kilde til stolthet. Et reelt ansvar også. I mai skal jeg synge foran nesten 200 millioner mennesker. Jeg skal synge for foreldrene mine. For min datter. For Frankrike. Og for deg, du som jeg skrev denne sangen for…’

Slimane om å få representere Frankrike i Eurovision

Her er en smakebit på hva Slimane er god for. Her er en av hans største hits «Avant toi» live fra RFM Music Show:

«Slimane er en stor artist, men han er mye mer enn det: han er en samlende personlighet som tar oss med og trekker oss inn i sin verden! Når samfunnet er byttedyr for lidenskapene og lidelsene i verden, er Slimane kunstneren som lar oss rømme og berolige oss selv. Støttet av fansen hans er han vår beste sjanse til å forføre europeere med sitt talent og karisma, og svinge oddsen i vår favør. Dette valget demonstrerer også France Télévisions ambisjon for Eurovision, et program som tiltrekker seg et større publikum i Frankrike hvert år, og som fortsetter å vokse i popularitet. Valget følger de to seirene i de tre siste utgavene av Junior Eurovision, som vi arrangerer i Frankrike, i Nice, i november. Da vil tiden komme for å avsløre sangen som Slimane skal representere våre farger med!’

Alexandra Redde-Amiel, Director of Entertainment and Games at France Télévisions and head of the French Eurovision delegation

Hør mer fra Slimane her:

Hva synes du om Frankrikes valg? Si gjerne din mening i vårt diskusjonsforum på Facebook.

Kilde: eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien