Spennende nyheter fra Luxembourg!

Foto: Mandy Pettersen / escnorge.no

Til stor glede for oss fans så gjør Luxembourg et etterlengtet comeback i Eurovision neste år, og nå er det kommet spennende detaljer om hvordan de skal finne fram til rett artist og låt!

459 låter ble sendt inn og nå er 70 av de valgt ut til neste steg i prosessen, der en internasjonal jury på fem personer skal finsikte kandidatene. Og det er ikke hvem som helst blant disse.

Christer Björkman trenger ingen nærmere presentasjon med alle de rollene han har hatt i Eurovisionsirkuset gjennom mange år. Det er få som kjenner Eurovision bedre enn Björkman, og der har Luxembourg kapret en skikkelig kapasitet som også er meget sentral når Sverige skal være verter neste år.

Cesar Sampson ble nr. 3 for Østerrike i 2018 med Nobody But You, og vet da en del om hva som skal til for å hevde seg i konkurransen.

Tali Eskholi var produsent da Israel arrangerte Eurovision i 2019 og hun har også god erfaring i å sitte i slike utvelgelsesjuryer tidligere. Som i Benidorm Fest ifjor sammen med Björkman.

Alex Panayi representerte Kypros både i 1995 og 2000 og har de siste årene jobbet mye som vocal coach, bl. a. for en del Eurovision-artister.

Jan Bors er tidligere delegasjonsleder for Tsjekkia.

Disse fem skal gå gjennom de 70 låtene som har kommet gjennom nåløyet til nå, og i begynnelsen av desember vil deres avgjørelse om hvilke artister og låter som skal delta i den nasjonale finalen 27. januar bli kjent.

Det er dessuten noen kriterier som kringkasteren har lagt for de som skal delta:

  • En må være minst 16 år og være av luxembourgsk nasjonalitet.
  • En må ha bodd i Luxembourg i minst tre strake år.
  • Ha en sterk kulturell bakgrunn og ha en god tilknytning til Luxembourgs musikkliv.

Med andre ord så overlater Luxembourg ingenting til tilfeldighetene når de nå skal gjøre sin retur etter 30 år ute av konkurransen. Spesielt kravene om luxembourgsk nasjonalitet og tilknytning til landets musikkmiljø viser at de vil bruke Eurovision til å vise fram det fineste de har å by på innen populærmusikk.

Kilde: Wiwibloggs

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien