Luxembourg er tilbake!

Luxembourg Foto: Alexander Gjørøy / escnorge.no

En 31 års pause er over! RTL Lëtzebuerg har i dag annonsert de åtte artistene som skal kjempe om å få representere Luxembourg i Malmø. 

Den 12. mai annonserte RTL og EBU at Luxembourg endelig skal returnere til Eurovision. I dag ble de åtte deltakerne i Luxembourg Song Contest offentliggjort på kringkasterens plattformer.  

Den nasjonale finalen vil gå av stabelen den 27. januar, og vil forhåpentligvis være tilgjengelig for internasjonal streaming på RTLs nett-TV. Foreløpig er låtene i den nasjonale utvelgelsen hemmeligholdt.  

De åtte håpefulle som skal delta i Luxembourg Song Contest er: 

Edsun

Edson Pires Domingos gjemmer seg bak artistnavnet Edsun, og er en mangefasettert performer fra Luxembourg. Ikke bare er hen en habil sanger, men kan også skilte med erfaring innen både dans og produksjon. Se og hør en av Edsuns låter, «Who I Am» her:

Joel Marques Cunha

Joel er til vanlig lærer, men steg opp på stjernehimmelen etter at han deltok i The Voice Germany i 2023 der han tok seg til semifinalene. Hør på hans første singel, «Stranger», her:

Krick

Krick deltok i The Voice Germany i 2018, og siden da blitt en velkjent artist i hjemlandet Luxembourg. Se Kricks låt «Fake Cake» her:

Naomi Ayé

Namoi Ayé er årets yngste deltaker, og er bare 15 år. Allikevel har hun erfaring med både låtskriving og å holde konserter. Hun deltok også i The Voice Kids France i 2020. Se hennes låt, «Turn My Back On Light» her:

One Last Time

Finalefeltets eneste band. One Last Time er fra Luxembourg og musikken deres faller under kategorien alternativ pop rock. Hør deres låt, «Tequila» her:

Tali 

Tali er født i Luxembourg, men oppvokst i USA. Hun er nå tilbake i hjemlandet, for å starte en artistkarriere der. Ved siden av artistkarrieren er hun både sanglærer og musikklærer. Hør Talis låt «loose you» her:

Angy & Rafa Ela

Angy og Rafa Ela er en ny duo fra Luxembourg. Angy deltok i The Voice Belgique i 2013, og Rafa Ela har vunnet både Luxumbourg´s Next Popstar i 2016 og Top Voice Luxembourg i 2018. Angy har flere låter ute på YouTube, mens Rafa Ela kan du høre synge på hennes instagram.

CHAiLD

CHAiLD er en singer songwriter fra Luxembourg, basert i Brussel. Artisten har bred erfaring og anerkjennelse både lokalt og internasjonalt. Se og hør låten «Urgent Care» her:

Luxembourg Song Contest går som sagt av stabelen den 27. januar. Det er foreløpig uvisst når låtene de ulike artistene skal fremføre blir presentert, men ESC Norge vil komme tilbake med dette så snart de blir offentliggjort.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien