Nederland har valgt artist!

Joost Klein - Foto: Ruud Janssen

Det blir Joost Klein som skal representere Nederland i Malmø neste år.

– Å delta i Eurovision Song Contest er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg pleide å sitte limt til skjermen og se på det sammen med foreldrene mine, år etter år. Det er en ære å representere Nederland, og jeg er innstilt på å gi alt for et best mulig resultat, sier artisten selv.

Joost og hans låt ble valgt ut ifra 600 innsendte bidrag, noe som var rekord.

Lederen for den nederlandske utvalgskomiteen, Twan van de Nieuwenhuijzen, sier:

– Etter en nøye og flerfaset prosess, valgte utvelgelseskomiteen til slutt Joost Klein. Det var mange bidrag fra et bredt spekter av sjangere, men etter vårt syn hadde han mest hitpotensial. I sangen hører du hans kjente blanding av fest og nostalgi. Med sin enorme kreativitet tror vi Joost kan lage et flott show på en helt original måte, og at Nederland og Europa kan vente seg en positiv overraskelse. Vi ser virkelig frem til å jobbe med ham.

Strømmet 100 millioner ganger

Joost Klein er en 26 år gammel musiker, forfatter og artist. Han har en energisk stil og kombinerer elementer fra mainstream pop med glad hardcore og poppunk. I Nederland turnerer Joost jevnlig med bandet sitt og har spilt på festivaler som Lowlands og Pinkpop. I november i fjor hadde han to utsolgte konserter på den store konsertarenaen AFAS Live i Amsterdam.

Det er heller ikke så lenge siden han fikk en nummer 1-hit i Tyskland, Sveits og Østerrike med låten «Friesenjung». Låten har strømmet over 100 millioner ganger over hele verden. Han er også kjent for låter som «Scandinavian Boy» og «Wachtmuziek», og har gitt ut tre album.

Hvilken låt som kommer fra Joost Klein neste år, får vi vite på et senere tidspunkt.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien