Albania har en vinner!

Foto: Corinne Cumming / EBU

Da har siste tone i Festival I Këngës ebbet ut og vi står igjen med en vinner som skal representere landet i Eurovision i mai.

Etter at alle deltakerne hadde fremført sine låter, var det tid for juryresultatet. De delte ut pris for både beste nykommer og critics choice awards. Så ble topp tre i festivalen presentert og det var : på tredje plass Shpat Deda, andre plass til Tiri Gjoci og vinneren ble Mal Retkoceri!

Til tross for en vinner blant juryen er det folket som bestemmer i Albania og de hadde en helt annen vinner, nemlig Besa Kökhedima med sin sang “Zemrën n’dorë” som betyr hjerte i hånden.

Besa er født i 1986. I en alder av 15 emigrerte hun til Storbritannia for å ta høyere utdanning. I 2003 ga Besa ut sin debutlåt «Më Beso», som ble skrevet av produsent Florian Mumajesi. Låten ble tildelt «Mikorofoni I Artë» samme år. Besa ga ut sitt debutalbum som fikk tittelen «Besa», i 2006.

Besa har deltatt i en rekke musikkkonkurranser, inkludert «Notafest» hvor hun ble tildelt førsteprisen for R&B-singelen «Lëshoje Hapin.» I 2009 deltok Besa i Selecţia Naţională i Romania for Eurovision Song Contest, med en Engelskspråklig sang som het «Nothin’ Gonna Change», og kom helt til semifinalen. I 2010 konkurrerte Besa i Top Fest, og vant kategorien for beste kvinnelige sangerinne med singelen «Kalorësi i Natës.» Siden 2010 har Besa gitt ut en rekke singler, inkludert singelen «Fishekzjarre» i 2012, singelen «Burning» i 2013, og «Zemrën Dot Nuk ta Lexoj» i 2014. Disse singlene ble store suksesser og godt motatt av publikum. Hun har også vært dommer i den Albanske utgaven av «The voice» så denne damen er ingen nykommer på noen måter.

Her kan du høre hennes og Albanias bidrag til Eurovision 2024 – hva syns du om valget av artist og låt? Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet på fb!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien