Går Ingrid Jasmin eller Gothminister til finalen?

Foto: Julie Naglestad NRK

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Jeg vet naturligvis at det ikke skal være dueller i år, av de seks låtene som fremføres i hver delfinale går tre av dem til finalen, men hvorfor ikke lage delfinalene om til tre dueller der en vinner finaleplass og en ikke gjør det?

Andre duell i delfinale 1 er mellom Ingrid Jasmin og Gothminister.

Ingrid Jasmin

Med opprinnelse både fra Telemark og Costa Rica er det ikke rart at vi får med å gjøre en artist som går sine egne veier stilmessig og Ingrid Jasmin er vel en av få om noen andre av årets artister som har en Spellemann på hylla hjemme. Akkurat det hjelper neppe så veldig når det skal sankes stemmer hos det norske folk for låten «Eya». Her snakker vi om magisk, mytisk og spennende musikk som kan finne på å ha et stort nedslagsfelt og det i mange land vil jeg tro. Synes vel muligens at selve låten bruker veldig lang tid til å ta av, hvis den i det hele tatt egentlig gjør det.  Og det kan muligens gjøre at mange mister interessen før låten er over og det gjør jo ikke sjansen for å få poeng større. Her mangler det rett og slett en WOW-faktor, i plateversjonen vel og merke, kanskje sceneopptredenen får frem den faktoren, inn til vi eventuelt får se det tror jeg nok at nok et MGP-eventyr ender på lørdag for denne spennende artisten.

Gothminister

Så skal vi til nok en artist som vi så forrige gang i 2013, men til forskjell fra Margaret klarte ikke Gothminister å ta seg til finalen og akkurat det faktum var kanskje det største skrellet det året. Husker godt stemningen fra Arena Larvik da vinneren i den delfinalen skulle leses opp og Adelen ble ropt opp til de aller flestes overraskelse. Godt at Gothminister ikke fikk MGP helt opp i halsen grunnet dette for i år er han tilbake med låten «We Come Alive».  Og i år tror jeg faktisk av denne svært uvanlige ministeren tar seg til finalen for her tar det bare noen sekunder så er det fullt kjør. Heftig rytmisk rock vil jeg kalle det, og jeg er jo temmelig sikker på at det vi får se på scenen blir ganske rått og heftig. Får faktisk litt Lordi-vibber av dette og i min bok er det et stort pluss i margen.  Dog, jeg ser ikke bort fra at denne karen kan bli skrellet bort fra finaleplassen igjen, dette er en låt som kan gå alle veier, det som skjer på scenen kan bli for mye for mange.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien