Polen dropper nasjonal finale

Foto: Corinne Cumming / EBU

Polen har de siste årene pleid å arrangere nasjonal finale for å finne sin representant til Eurovision Song Contest. I fjor var det Blanka med låten «Solo» som ble stemt frem som vinner ved hjelp av en jury (50 %) og telefonstemmer (50 %). I år har den nasjonale kringkasteren TVP varslet at de dropper nasjonal finale og vil velge sitt bidrag internt. Frem til 2. februar kan artister og låtskrivere sende inn bidrag til den interne utvelgelsen.

For å kunne sende inn et bidrag er det flere kriterier som må oppfylles, blant annet må artisten fylle 16 år før 1. mai 2024 og ha polsk statsborgerskap. I tråd med Eurovision-regler kan ikke grupper og band ha flere enn 6 medlemmer. Låtene må være maks 3 minutter lange, må være originale og de kan ikke ha vært publisert før 1. september 2023.

En konkurransekomité bestående av 5 jurymedlemmer og en sekretær for konkurransekomitéen vil bedømme låtene. Hver enkelt jurymedlem vil gi låtene poeng med en poengskala fra 10-1, hvor 10 blir gitt til låtene med høyest kvalitet, og 1 blir gitt til låtene med lavest karakter. Poengene kan gjenbrukes. Poengene blir sendt inn til sekretæren for konkurransekomitéen, og bidraget med flest samlede poeng blir årets polske bidrag til Eurovision Song Contest.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien