Gjensyn med Cyan Kicks i UMK 2024

UMK 2024 - Foto: Nelli Kenttä

10. februar braker det løs med en storslagen finale i den finske utvelgelsen til Eurovision, Uuden Musiikin Kilpailu, populært kalt UMK. Nå er det klart hvilke syv artister som skal konkurrere om å få representere Finland i verdens største musikkonkurranse.

Artistene som skal være med i årets UMK ble presentert i en direktesending i YLE’s kanaler, ledet av årets programledertrio, Benjamin Peltonen, Pilvi Hämäläinen og Viivi Pumpanen. Stemningen i det fullsatte studioet var høy.

Disse artistene skal være med i årets UMK:

  • CYAN KICKS – Dancing With Demons
  • SEXMANE – Mania
  • SARA SIIPOLA – Paskana
  • JESSE MARKIN – Glow
  • WINDOWS95MAN – No Rules!
  • MIKAEL GABRIEL X NOBLU – Vox Populi
  • SINI SABOTAGE – Kuori Mua

Første låt som presenteres er låta til Cyan Kicks – Dancing With Demons. Den slippes i kveld kl. 23.00, norsk tid. Deretter slippes låtene hverdagskvelder til og med 19/1 til samme tidspunkt.

Større og bedre

De siste årene har populariteten til UMK skutt i været og fjorårets deltagelse i Eurovision ble en stor opptur for Finland, med Käärijäs historiske andreplass. Dette var merkbart i antallet låter som ble sendt inn til konkurransen. YLE mottok hele 419 låter, og av disse ble de syv finalistene plukket ut. Derfor har også YLE valgt å flytte årets finale til en større arena og skalere opp showet. Finalen avholdes i år i Nokia Arena i Tampere, og YLE har valgt hele tre programledere til å lede oss gjennom sendingen.

Under sendingen ble også årets scene presentert. Scenen er designet av Ari Levelä og Pekka Marti, og er full av finesser. Her får vi blant annet led-paneler og catwalk.

Følg med for slipp av låter hver kveld fremover.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien