Første låt i årets UMK er ute

CYAN KICKS - Foto: Nelli Kenttä/YLE

Da var årets finske utvelgelse UMK i gang, og vi kan med glede presentere den første låten som skal være med å konkurrere om å bli Finlands representant i årets Eurovision Song Contest i Sverige i mai.

Første låt ut er Dancing With Demons som fremføres av Cyan Kicks. Låta er skrevet av Niila Perkkiö, Susanna Alexandra, Sara Ryan, Elize Ryd & Dan Lancaster.

UMK-redaksjonen om låta:

«Sangen har et fengende, sterkt refreng samt dybde og uventede vendinger. Dette vil hjelpe den med å tåle tidens tann og holde den lyttbar. Tolkningen til vokalist Susanna er full av følelser, både under de langsomme partiene og de mer kraftfulle delene av refrenget. Den eksplosive energien til Dancing With Demons styrker bandets posisjon som en sterk og moderne bærer av finsk rocketradisjon.»

CYAN KICKS

Cyan Kicks er ett alternativt rockeband fra Helsingfors, som ble dannet i 2016. Bandet består av vokalist Susanna Aleksandra, gitarist Niila Perkkiö, bassist Leevi Erkkilä og trommeslager Pietari Reijonen. De har gitt ut albumene I Don’t Love You (2019), Not Your Kind (2021) og I Never Said 4ever (2023) og låtene deres er streamet godt over 10 millioner ganger.

Bandet er ingen nykommere på UMK-scenen. De var med i 2022 der de endte på en flott andreplass bak The Rasmus med låten Hurricane. Etter suksessen i UMK fulgte en rekke spillejobber over hele Europa, blant annet en turné i Tyskland og sent i 2023 turnerte de i Europa sammen med rockegruppen Smash Into Pieces som deltar i Melodifestivalen i år.

Gjengen beskriver musikken sin som unik, moderne rock, hvor de blander forskjellige stilarter. Som for eksempel elektronika møter hardt. Selv om de blander ulike stiler, høres alltid sluttresultatet ut som Cyan Kicks. I følge gitarist Niila er musikken deres ett metal hjerte i pop-innpakning.

Datoer for låtslipp

Sangene i UMK 2024 blir offentliggjort klokken 23:00 i løpet av den neste uken. Her er en liste over når låtene kommer ut:

  • 10 Januar: Cyan Kicks – Dancing With Demons (ute)
  • 11 Januar: Sexmane – Mania
  • 14 Januar: Sara Siipola – Paskana
  • 15 Januar: Jesse Markin – Glow
  • 16 Januar: Windows95man – No Rules
  • 17 Januar: Sini Sabotage – Kuori mua
  • 18 Januar: Mikael Gabriel & Nublu – Vox populi

Følg med her på ESC Norge for å høre alle låtene.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien