Går Fredrik eller Mathilde til finalen?

Foto: Julie Naglestad, NRK

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Jeg vet naturligvis at det ikke skal være dueller i år, av de seks låtene som fremføres i hver delfinale går tre av dem til finalen, men hvorfor ikke lage delfinalene om til tre dueller der en vinner finaleplass og en ikke gjør det?

Tredje duell i delfinale 1 er mellom Fredrik Halland og Mathilde SPZ.

Fredrik Halland

Det er vel ingen andre i dette årets MGP-startfelt som har en mer imponerende skryteliste en Fredrik, han skal ha spilt på plater for ingen mindre enn Justin Bieber og Michael Jackson, er det nå hans tur til å bli en verdensstjerne? Vel, første steg på vegen vil være å ta seg videre til finalen med låten «Stranded». Den er denne delfinalens eneste rolige tre minutter og er vel det jeg vil kalle en ganske så standard ballede. Heldigvis for meg har den det melankolske utrykket som jeg liker. Dog slike ballader fordrer og avhenger veldig mye av at det leveres til tusen på scenen, både vokalt og med innlevelse i fremføringen. Og med det i tankene er jeg usikker på om unge herr Halland har disse egenskapene i tilstrekkelig grad, for låten kan fort bli anonym om fremføringen ikke sitter godt nok. Og det gjør dermed at jeg nok tror at nok et MGP-eventyr ender for denne karen.

Mathilde SPZ

Joda, jeg vet et det er Mathilde SPZ featuring Chris Archer & Slam Dunk, men første regel når man stiller tre på scenen er å skaffe seg et navn, selv om dette blir eneste gangen de samarbeider. KEiiNO hadde ikke vært det samme om de het Alexandra Rotan featuring Fred & Tom Hugo liksom. Mulig de finner en løsning på det med band-navn hvis de skulle finne på å vinne den norske finalen, for som dere skjønner tror jeg at de tar seg dit. «Woman Show» heter låten og med den seiler 90-tallet inn og erobrer scenen så til gangs. Låten er ikke plagsomt original, men gud bedre hvor denne dunker av gårde. Det oser russebuss av denne låten og siden veldig mange av oss i en nær eller fjern fortid har vært russ kan vi finne på å like det. For dette er nesten irriterende swingende og man får jo lyst til å reise seg opp og hoppe med. Stor partyfaktor redder denne låtens finaleplass, største faren for dem er at det ikke leveres vokalt, gjøres ikke det kan det legge for mye demper på partystemningen hos mange. La oss nå håpe det ikke skjer.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien