Tredje låt i årets UMK er sluppet

Sara Siipola - Foto: Nelli Kenttä/YLE

YLE er godt i gang med å presentere låtene som skal delta i årets finske utvelgelse UMK. Her presenteres den tredje låten som skal være med å konkurrere om å bli Finlands representant i årets Eurovision Song Contest i Sverige i mai.

Den tredje artisten og låten i årets UMK-heat er Sara Siipola med sin Paskana. Bidraget er skrevet av Mikko Koivunen, Sara Siipola, Emmi Hakala og Kaisa Korhonen.

UMK-redaksjonen om låta:

«Paskana er en rørende og dramatisk sang, som byr på både øm sårbarhet og oppløftende kraft. Det er lett å identifisere seg med sangen, fordi hver og en av oss har følt oss «dritt» (paskana) på et tidspunkt. Teksten og tolkningen er full av rå følelser, noe den moderne produksjonen gir mye plass og støtte til”.

Sara Siipola

Sara Siipola er sanger og låtskriver fra Laihia. I 2016 ble hun uteksaminert med yrkesutdanning i næringslivet i Vasa, men kort tid etter begynte hun sin sangkarriere. Hun signerte platekontrakt med Sony Music i 2019 og ga ut sin første singel Rohkee sjön i september 2019. I løpet av de neste fem årene ga hun ut en rekke singler, et debutalbum og deltok i den finske versjonen av Stjernekamp, «Tähdet Tähdet».

Med sin mørke og sjelfulle stemme har Sara trollbundet finnene, og om hun vinner UMK 2024 kanskje hun trollbinder hele Europa?

Låten Paskana (dritt) handler om en venn som mister faren sin og følelsene som tapet vekker. Den tar for seg sorgen og lar lytteren føle seg knust. «Hvorfor handler andre og fortsetter med livet når min egen verden har stoppet opp?» I følge Siipola stammer kraften til sangen fra det faktum at den ikke romantiserer ideen om sorg, om at det vil bli en lykkelig slutt.

«Jeg elsker å skrive sanger om store temaer. Jeg vil virkelig at folk skal kunne høre på sangene mine når de vil føle seg selvsikre og få kontakt med andre.»

Sara Siipola

Datoer for låtslipp

Sangene i UMK 2024 blir offentliggjort klokken 23:00 i løpet av den kommende uken. Her er en liste over når låtene slippes:

  • 10 Januar: Cyan Kicks – Dancing With Demons (ute)
  • 11 Januar: Sexmane – Mania (ute)
  • 14 Januar: Sara Siipola – Paskana (ute)
  • 15 Januar: Jesse Markin – Glow
  • 16 Januar: Windows95man – No Rules
  • 17 Januar: Sini Sabotage – Kuori mua
  • 18 Januar: Mikael Gabriel & Nublu – Vox populi

Følg med her på ESC Norge for å høre alle låtene.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien