Fjerde låt til UMK er ute

Jesse Markin - Foto: Nelli Kenttä/YLE

YLE er godt i gang med å presentere låtene som skal delta i årets finske utvelgelse UMK. Her presenteres den fjerde låten som skal være med å konkurrere om å bli Finlands representant i årets Eurovision Song Contest i Sverige i mai

Den fjerde artisten og låten i årets UMK-heat er Jesse Markin med Glow. Bidraget er skrevet av Totte Rautiainen & Jesse Markin.

UMK-redaksjonen om låta:

«Glow er en unik kombinasjon av afro-house, oppløftende sommerlig energi og Jesses teknisk mesterlige tekster og rapping. Sangen er full av interessante detaljer, som bygger en stilig og personlig helhet rundt det optimistiske refrenget»

Jesse Markin

Jesse Ekow Awir Markin er en liberisk-født singer-songwriter fra Viljakkala i Finland. Med debutalbumet Folk som ble gitt ut i 2019, ble Jesse fort en av Finlands mest interessante nye artister. Han ble kåret til årets nykommer og albumet hans vant Critics Choice-prisen under den årlige Emma Gaala (finske Grammys). Hans popularitet manifesterte seg gjennom utsolgte spillejobber på alt fra ikoniske rockeklubben Tavastia til den massive scenen til Flow Festival.

Han finner inspirasjon til musikken sin i filmer, litteratur og sitt eget liv. Der albumet Folk fokuserte på sosiale perspektiver, utforsket albumet hans Noir fra 2021 Markins personlige liv. I tillegg har Markin også laget musikk til andre sesong av den animerte familieserien Moominvalley (Mummidalen)

Markin bestemte seg for å bli med i UMK fordi bidraget hans Glow føltes riktig. Sangen er et utmerket eksempel på hvordan Markin kombinerer sjangre og stiler som er viktige for ham akkurat nå i én singel.

«Et av hovedpoengene med sangen er «ikke gi opp». Selv den minste gnist kan få ting i gang hvis du bare prøver. Musikalsk sett inneholder sangen afro-vibber, kosmiske lydlandskap og mye mer.»

Jesse Markin om Glow

Datoer for låtslipp

Sangene i UMK 2024 blir offentliggjort klokken 23:00 i løpet av den kommende uken. Her er en liste over når låtene slippes:

  • 10 Januar: Cyan Kicks – Dancing With Demons (ute)
  • 11 Januar: Sexmane – Mania (ute)
  • 14 Januar: Sara Siipola – Paskana (ute)
  • 15 Januar: Jesse Markin – Glow (ute)
  • 16 Januar: Windows95man – No Rules
  • 17 Januar: Sini Sabotage – Kuori mua
  • 18 Januar: Mikael Gabriel & Nublu – Vox populi

Følg med her på ESC Norge for å høre alle låtene.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien