Går Gåte eller Mileo til finalen?

Foto: Julie Naglestad NRK

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Jeg vet naturligvis at det ikke skal være dueller i år, av de seks låtene som fremføres i hver delfinale går tre av dem til finalen, men hvorfor ikke lage delfinalene til tre dueller der en vinner finaleplass og en ikke gjør det?

Første duell i delfinale 2 er mellom Gåte og Mileo.

Gåte

Så skal vi til det bandet i år som muligens ikke er så kjent blant mange av MGP-fansen enda, men det gis jo ut musikk utenom dette sirkuset og da er gruppen Gåte absolutt et navn å se opp for. Her er vi inne på folkemusikk-stien og på den mer røffe delen av den stien denne gangen. Vi snakker heftig og intens musikk med klare undertoner av folkemusikk uten at den blir veldig dominerende.  Dog, jeg klarer ikke helt å la meg fange av dette jeg da, men er klar for å bli det på lørdag. Vi har å gjøre med et band som har eksistert i over 20 år og som har massevis av scene-erfaring. Nå skal de fremstå i TV-format og det tror jeg blir en overgang de håndterer ganske så greit, og låten «Ulveham» er muligens denne delfinalens sikreste finale-kort skulle jeg tro

Mileo

Over til en norsk-australsk artist med navn Mileo som egentlig heter Miles Curtis Sesselmann og låten «You’re Mine» er blant de få av årets låter som kun har en komponist og det er artisten selv.  Om sceneopptredenen blir en ego-tripp det også får vi nesten vente med å se til lørdag, men vi får i alle fall servert en småheftig pop-låt med det han selv beskriver som noe med skrekkfilmlignende takter og en underholdende og urovekkende nerve. Jeg ville vel heller kalt det en passe standard uptempo poplåt og det mest urovekkende er vel egentlig om det blir finaleplass eller ei, jeg føler vel at det ikke blir det jeg da. Men, denne låten ligger høyt på mange lister så her tar jeg muligens veldig feil, vi får se på lørdag.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien