En «insider» for Østerrike!

Kaleen - Foto:Rankin

Østerrikes kringkaster ORF har avslørt at sanger og danser Kaleen skal representere dem under den 68. Eurovision Song Contest i Malmö. Den 29 år gamle artisten fra vil fronte sitt hjemland med en techno-inspirert poplåt.

Artisten selv sier at: «Jeg har ikke helt skjønt det ennå, at jeg kommer til å stå på den scenen som en artist selv. Jeg er forelsket i denne verdenen av lys og kameraer og tror det er en privilegium å ta publikum med på en reise. Jeg har jobbet hardt for dette, og jeg er ekstremt stolt. Jeg gleder meg veldig til å vise verden hva jeg kan gjøre!» uttalte Kaleen entusiastisk.

Stefanie Groiss-Horowitz, programdirektør i ORF, la til: «Med Kaleen sender vi en artist som er allsidig – hun synger, danser, koreograferer og er en insider i Eurovision Song Contest. Vi kommer til å lage et stort show i Malmö!»

Å opptre har vært en del av Kaleens liv fra tidlig alder. Så snart hun kunne gå, begynte hun å danse hjemme i stuen når musikkprogrammer var på TV. Hun tok deretter sine første balletttimer og utvidet raskt repertoaret sitt til å inkludere kommersiell, step, jazz, musikal, moderne, latin og standard; og vant sin første nasjonale mesterskap i en alder av 7 år – det første av mer enn 100 nasjonale og europeiske mesterskap, og fem verdensmesterskap hun kan krone seg selv som vinner.

I tillegg til å være en dyktig danser, er Kaleen også en talentfull sanger. Hennes første selvproduserte singel ble utgitt i september 2021 under hennes eget merke Wifi Records, og hennes debutalbum «Stripping Feelings» som ble utgitt i september 2023.

Kaleen er derimot ikke et helt ukjent fjes i Eurovision-verdenen. Siden 2018 har Kaleen vært involvert i Eurovision Song Contest, både som stand-in hovedartist for prøvene til flere land, og som danser og koreograf for pausenumrene i Lisboa. I 2021 var hun kreativ direktør for Junior Eurovision Song Contest for Spania og Bulgaria, samt kreativ direktør for Spania og sceneregissør for hele produksjonen i 2022.

I 2023 var hun også med å produsere Østerrike, Armenia, Tyskland og Georgia med sine sceneforestillinger under Eurovision Song Contest i Liverpool – men nå er det Kaleens tur i rampelyset!

Eurovision Song Contest vil finne sted i Malmö, Sverige, tirsdag 7. mai (første semifinale), torsdag 9. mai (andre semifinale) og lørdag 11. mai (finale) 2024.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien