Store planer på Malta!

Foto: Corinne Cumming / EBU

På Malta slås det på stortromma når de skal velge låt til Malmö, for på mandag 29. januar starter en storstilt finaleuke!

Interessen for Eurovision er meget stor på Malta, og dette utnytter Television Malta når de legger opp til en hel uke med Eurovisionfest på sine sendeflater.

Fra 29. til 31. januar blir de tolv artistene portrettert med intervjuer. 1. februar blir så musikkvideoene presentert, og der har kringkasteren spyttet i 5000 Euro til hver artist. Så på kvelden før kvelden 2. februar blir alle artistene samlet for en mimrekveld der de framfører store slagere fra Maltas nasjonale finaler og fra Eurovisionfinalene.

Så på lørdag 3. februar er den store finalen. Forskjellen i år er imidlertid at fremføringene er innspilt på forhånd i et spesialdesignet studio, og de vil da bli vist med artistene tilstede. Avgjørelsen faller etter at en fagjury og seerne har sagt sitt, og her er fordelingen 50/50.

Kjenner vi malteserne og deres lidenskap for Eurovision rett så kommer dette til å bli en seks dagers Eurovision-fest på Middelhavsøya!

Kilde: Wiwibloggs.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien