Årets femte UMK-bidrag er sluppet

WINDOWS95MAN - Foto: Nelli Kenttä/YLE

YLE er nå over halvveis i presentasjonen av de syv låtene som skal delta i årets finske utvelgelse UMK. Her presenteres den femte låten som skal være med å konkurrere om å bli Finlands representant i årets Eurovision Song Contest i Sverige i mai.

Dagens artist og låt, den femte i rekken, er Windows95man med No Rules! Bidraget er skrevet av Jussi Roine, Henri Piispanen & Windows95man.

UMK-redaksjonen om låta:

«Låter påvirket av nostalgisk Eurodance og raske tempo er på vei opp over hele verden, og No Rules! tilbyr begge deler i en fabelaktig pakke. Sangen har den samme uimotståelige, overstrømmende og unike energien som Windows95man har fengslet folk over hele Finland og verden med»

Windows95man

Windows95man er artistnavnet til Teemu Keisteri, en billedkunstner fra Espoo rett utenfor Helsinki. Keisteris alter ego, Windows95man er en legemliggjørelse av 90-tallet, noe som er veldig tydelig i kostymet hans. Artistkostymet hans består av et par svært korte ola-shorts laget av en av Keisteris venner og en Windows95-t-skjorte bestilt på nett.

Karakteren Windows95man så dagens lys under en DJ-konsert på Flow Festival i 2013. Populariteten tok av da Keisteris hjemmevideoer på YouTube begynte å sirkulere over hele verden, spesielt den hvor han får passasjerene på ett fly til å ta helt av til Darude’s Sandstorm. En annen av videoene endte til og med opp i en reklamefilm som ble sendt under en NHL-kamp. Siden den gang har Windows95man opptrådt på diverse mindre arrangementer, Helsinkis nyttårsfeiring i 2022 og vært oppvarmingsartist for Käärijä i Helsinki Ice Hall.

No Rules!

No Rules! er ett motto Windows95man lever etter, både i musikken og sitt hverdagslige virke som billedkunstner og nå har det blitt låt ut av det. Låten No Rules! er hans første singel, og på denne har han fått med seg Henri Piispanen. Keisteri har sagt at han hadde problemer med å finne en sanger med de rette tekniske kvalifikasjonene til å synge det utfordrende refrenget i No Rules!, og at Piispanen var den eneste han fant med stemme som kunne gå høyt nok. Henri Piispanen er mest kjent som dubber i hjemlandet, men også som sanger og tv-profil.

«Etter min mening er alle finner litt looney-tunes innerst inne, og jeg ønsket å få frem det mer. Nå kan jeg dele musikken min med et enda større publikum samt spre det gledelige budskapet til No Rules!»

Windows95man om «No Rules!»

Datoer for låtslipp

Sangene i UMK 2024 blir offentliggjort klokken 23:00 i løpet av den kommende uken. Her er en liste over når låtene slippes:

  • 10 Januar: Cyan Kicks – Dancing With Demons (ute)
  • 11 Januar: Sexmane – Mania (ute)
  • 14 Januar: Sara Siipola – Paskana (ute)
  • 15 Januar: Jesse Markin – Glow (ute)
  • 16 Januar: Windows95man – No Rules! (ute)
  • 17 Januar: Sini Sabotage – Kuori mua
  • 18 Januar: Mikael Gabriel & Nublu – Vox populi

Følg med her på ESC Norge for å høre alle låtene.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien