Går Super Rob & Erika eller Eli Kristin til finalen?

Foto: Julie Naglestad NRK

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Jeg vet naturligvis at det ikke skal være dueller i år, av de seks låtene som fremføres i hver delfinale går tre av dem til finalen, men hvorfor ikke lage delfinalene om til tre dueller der en vinner finaleplass og en ikke gjør det?

Andre duell i delfinale 2 er mellom Super Rob & Erika Norwich og Eli Kristin.

Super Rob & Erika Norwich

Med god gammeldags tyggegummi-pop og en nesten tre meter høy robot skal MGP-verdenen erobres og det med låten “My AI”. Vel, først er det den delen av Norge som ser på delfinale 2 som skal overbevises og jeg tror at første del av deres erobringsplan vil funke. Her oser det med Barbie Girl-vibber så det holder og akkurat den låten har jo det siste året fått ny aktualitet og dermed ha mulighet til å erobre både ung og gammel skulle jeg tro. Selve låten er fengende, ikke plagsomt nyskapende og vel egentlig bitte litte irriterende. Men, den har så mye uvanlig over seg likevel så den ender opp med å være likandes likevel da og da velger jeg å tro at det vil holde til finaleplass. Og man er jo litt spent på hvordan dette showet blir da.

Eli Kristin Hansveen

Opera-vibber i vår elskede konkurranse er ikke nytt i det hele tatt, utfordringen har vel vært å gjøre det spiselig nok for å få andre enn opera-elskere på kroken. Og da er jo det store spørsmålet om låten «Touch Of Venus» klarer den brasen. Mange mener det oser veldig mye Bond-låt av dette og der kan jeg vel være enig, her er det flott vokal og mye drama inne i låten. Som operasanger til daglig burde Eli Kristin klare de vokale brasene ganske så enkelt og hun skulle jeg anta har nok framføringserfaring inne til å også beherske den delen av en MGP-fremføring. Slik jeg hører låten er nok det største problemet for den at det skjer for lite i låten og den av den grunn ikke vil klare å fenge tilstrekkelig mange og da ryker man dessverre ut i en slik konkurranse og jeg er vel redd det er det jeg tror blir denne låtens skjebne på lørdag førstkommende.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien