UMK-bidrag nummer seks er sluppet

Sini Sabotage - Foto: Nelli Kenttä/YLE

YLE er godt over halvveis i presentasjonen av de syv låtene som skal delta i årets finske utvelgelse UMK. Her presenteres den sjette låten som skal være med å konkurrere om å bli Finlands representant i årets Eurovision Song Contest i Sverige i mai.

Dagens artist og låt er Sini Sabotage med Kuori mua. Låten er skrevet av Aleksanteri Hulkko, Veikka Erkola, Vilma Virintie, Sini Sabotage & SONNY.

UMK-redaksjonen om låta:

«Sangen er en uforskammet «dance-banger» som kommer til å bli spilt på klubber over hele Finland i år. Sangen er en vakker kombinasjon av Sinis nydelige sangstemme og tekniske rapping, innsiktsfulle tekster og pianospill. Et fantastisk comeback for en så fantastisk artist”.

Sini Sabotage

Sini Sabotage, døpt Sini-Maria Makkonen, en finsk rapper som kommer fra Jokela, litt nord for Helsinki. I 2013 kom hun som en rakett inn på de finske hitlistene med låten Levikset-repee. Låten kom seg til toppen og ble nummer én på hitlisten for singler og nedlastinger, og den solgte til gull i 2013, en prestasjon som satt en standard for kvinnelige rapartister i Finland.

Sini Sabotage sitt første album 22 m² ble gitt ut i 2013. Albumet ble godt mottatt og ga økt eksponering av Sabotage sin musikk. I tillegg til å være en «rising star», var hun også med å jakte etter flere stjerner som dommer i 2013-sesongen av finske «Idol». Etter 2013 har hun gitt ut én EP og en rekke singler, men hun anser albumet Blueberry Makkonen som kom ut i 2020 som et av sine viktigste verk. Albumet er det første som hun sier at hun var i stand til å skrive uten noe press utenfra.

UMK markerer et nytt kapittel for Sini, eller med hennes egne ord, en helt ny bok.

Kuori mua (peel me)

I følge Sabotage er det fargerike bidraget Kuori mua («Skrell meg») inspirert av «noen Fireball-shots» og en felles idédugnad. Vilma Virintie som er en av låtskriverne beskriver hvordan Sabotage er som en løk, med sine mange lag. «Vi er aldri bare det vi ser ut til å være på utsiden til enhver tid. Vi har alle mange sider og så mye mer å gi enn bare ett bilde, sang eller øyeblikk», sier Virintie.

Datoer for låtslipp

Sangene i UMK 2024 blir offentliggjort klokken 23:00 i løpet av denne uken. Her er en liste over når låtene slippes:

  • 10 Januar: Cyan Kicks – Dancing With Demons (ute)
  • 11 Januar: Sexmane – Mania (ute)
  • 14 Januar: Sara Siipola – Paskana (ute)
  • 15 Januar: Jesse Markin – Glow (ute)
  • 16 Januar: Windows95man – No Rules! (ute)
  • 17 Januar: Sini Sabotage – Kuori mua (ute)
  • 18 Januar: Mikael Gabriel & Nublu – Vox populi

Følg med her på ESC Norge for å høre alle låtene.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien