Tyskland: Låtene for Das Deutsche Finale er ute!

Foto: NDR

Tyskerne har tross de siste års heller labre resultater bestemt seg for å fortsette med nasjonal utvelgelse. Låtene for Das Deutsche Finale er nå offentliggjort og vi finner både en tidligere representant, samt en norsk låtskriver blant bidragene.

Årets tyske nasjonale finale vil gå av stabelen fredag den 16. februar. Vinneren vil kåres ved en 50/50 fordeling av publikumsstemmer og jurystemmer. I tillegg til de åtte finalistene som nå er offentliggjort, vil en niende finalist velges ut gjennom TV-showet ”Ich will zum ESC!”. Den niende finalisten vil avgjøres den 8. februar.

De åtte som allerede har sluppet gjennom nåløyet er som følger:

Leona

Leona har i flere år brukt sosiale medier for å få ut musikken sin, og nå ser det endelig ut som at ballen mot en artistkarriere har begynt å rulle. Med seg på laget har hun fått med  norske Elsa Søllevik (aka. Elsie Bay) som låtskriver. Hør låten “Undream You” her:  

Bodine Monet

Bodine Monet er en 23 år gammel låtskriver fra Nederland, men ønsker altså å få muligheten til å representere nabolandet i Eurovision.

Max Mutzke – “Forever Strong”

Max Mutzke representerte hjemlandeti Istanbul i 2004 med låten «Can´t wait until tonight». Tyskland fikk med det en åttende plass, noe som skulle vise seg å være landets tredje beste resultat på 20 år. Max er nå tilbake med låten «Forever Strong»:

Isaak

Isaak er 28 år, og har deltatt i både «X-Factor 2011» og «Show Your Talent 2021». Hør hans låt  “Always on the Run” her:

Marie Reim

Datteren til Tysklands representant I 2001, Michelle, er klar for å følge I sin mors fotspor. Maries låt «Naiv» beskrives som selvbiografisk, så får vi håpe at det ikke var naivt av henne å forsøke å representere hjemlandet i 2024. Hør låten her:

NinetyNine

Artisten som skjuler seg bak navnet NinetyNine begynte først å gi ut musikk i 2023, men har allerede rukket å gi ut seks singler. Nå skal 23-åringen fra Hamburg  forsøke å få muligheten til å representere Tyskland i Eurovision med låten “Love on a Budget”:

Ryk

Ryk forsøkte å representere Tyskland i Lisboa i 2018. Dette endte med en tredjeplass og er nå tilbake med nytt håp. Hør låten “Oh Boy” her:

GALANT

Dette er en elektro-popduo fra sør i Tyskland som blander rap med et melodisk utrykk. De har som mål om å «disse» konsumsamfunnet og bryte med det konvensjonelle. Hør deres låt «Katze» her:

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien