Ekstremvær: Dam dam suliatten, hold på hatten!

Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Ekstremværet «Ingunn» blåser opp til orkan i vindkastene i det MGP-finalistene setter kursen mot Trondheim. NRK er bekymret for at alle ikke skal rekke frem til finalebyen i tide. Aldri før har et uvær satt stopper for en MGP-finale.

Ekstremværet «Ingunn» treffer Trøndelagskysten hardest, men vil også treffe Trondheim, selv om det ligger mer skjermet til.

Allerede torsdag morgen klokken ni skal noen av artistene starte sine lyd- og sceneprøver i Trondheim spektrum, men med været som herjer vurderer NRK alternative transportmidler for artistene, dersom de skulle møte på problemer.

Prøvene til MGP-finalen starter her i morgen tidlig. Trondheim Spektrum. Foto: Øyvind H. Vik

– Kommer noen for sent risikerer vi å miste viktig prøvetid, som er kritisk for sendingen, skriver Mads Tørklep, prosjektleder i MGP, i en e-post til VG.

NRKs MGP-team i Trondheim skal være totalt 150 stykker. De fleste har ankommet før uværet setter inn, men ikke alle. Tørklep forteller til VG at det fortsatt er essensielle fagfunksjoner som ikke har kommet frem. NRK gjør det de kan for å få dem opp i tide, og ser på muligheter for å kjøre dem i nattbusser som et alternativ, dersom flyavganger skulle bli innstilt.

Super Rob ser lyst på det
Super Rob er klar for MGP-finalen, sammen med Erika Norwich. Foto: Mandy Pettersen / ESC Norge

Erika Norwich melder at hun slapper av på sofaen hjemme i Trondheim, mens Super Rob står trygt til lading i Trondheim Spektrum. Vi spurte Super Rob hva han tenker om at ekstremværet kan komme til å påvirke MGP-finalen.

I følge yr.no ventes det ekstremt kraftige vindkast og mye snø. Det er forventet lokalt ekstreme vindkast på 30-50 m/s ra sørvest, og orkan på kysten. Natt til torsdag vil vinden dreie vest og minke gradvis. Jeg har installert nye vindusviskere på hjelmen min for anledningen, sier han til ESC Norge.

Myndighetene anbefaler alle å holde seg inne. Det er fint, for da kan alle se på meg og Erika på NRK1 og stemme på oss i MGP-finalen, fortsetter han.

MIIA forteller oss at hun tok toget en time tidligere for å rekke flyet som hun nå er om bord. Også Annprincess er på flyet klokken 17, og melder at alt ser «OK» ut for flyvningen foreløpig. KEiiNO er også på vei oppover til Trondheim i ettermiddag, mens Anne Fagermo og Dag Erik Oksvold melder at de er trygt på plass i finalebyen.

OPPDATERING kl 20.00:
Flyet med KEiiNO, Annprincess, MIIA, Gåte, danserne til Erika og Super Rob, kostymer og øvrig MGP-crew forsøkte å lande to ganger, men det gikk ikke. Flyet måtte snu og samtlige er nå tilbake på Gardermoen lufthavn. Alexandra Rotan melder til VG at hun aldri har opplevd lignende turbulens.

Det kan se ut til at de det gjelder nå må ta nattbuss oppover til Trondheim.

OPPDATERING kl 23.00:
NRK har ordnet med nattbuss som tar artistene, dansere, crew etc. til Trondheim. Hvis alt går etter planen skal de være fremme ved 04-tiden torsdag morgen.

Margaret Berger la ut en story på Instagram i går, der hun innrømmer at hun begynner å bli litt nervøs for «Ingunn», da hun skal fly oppover på torsdag.

Team ESC Norge ønsker alle artistene, hele NRKs MGP-team og alle MGP-fans en trygg reise til og fra Trondheim denne helgen. Finn frem deres indre Carola, men ikke bli fanget av en stormvind 💜

Kilder: VG

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien