Ukraina: Ett døgn på overtid er resultatet klart

alyona alyona & Jerry Heil - Foto: alyona alyona & Jerry Heil/Suspilne Ukraine

Etter en fantastisk utgave av VIDBIR, ble kvelden avsluttet uten at det ble kåret en vinner. De hadde store problemer med avstemmingsappen Diia, og kom frem til att de ikke ville oppnå ett gyldig resultat. Derfor bestemte de at det ville være muligheter for å stemme gjennom natten og over i dagen etter.

Suspilne Ukraine sendte hele showet på nytt på søndag, og hadde samlet deltagere og jury på nytt for å redegjøre for stemmene og kåre en vinner. Etter nesten ett døgn ekstra med spenning for deltagerne ble alyona alyona & Jerry Heil med Teresa & Maria utropt til vinner av Vidbir 2024 og billetter til Malmö i mai.

Slik var finalekvelden:

Vidbir 2024 startet med kveldens første musikalske gjest, Ruslana som vant Eurovision for hjemlandet i 2004. Ruslana fremførte en kraftfull versjon av sin vinnerlåt Wild Dances, kvelden til ære på ukrainsk.

Julia Sanina, Timur Miroshnychenko og Vasyl Baidak entret så scenen for å ønske alle velkommen til kvelden sending. De informerte om hvordan stemmegivningen vil foregå, og presenterte årets jury Andrii Danylko (Verka Serduchka), Jamala og Sergii Tanchynets. Samtidig fortalte de at den første delen av sendingen ble av sikkerhetsmessige hensyn spilt inn fredag kveld, mens delen hvor stemmene blir annonsert vil bli sendt direkte fra ett trygt sted. Det ble også gjort ære på de ukrainske soldatene som kjemper for landet sitt med ett minutts stillhet.

Før det var årets artister sin tur til å entre scenen, fikk vi en flott versjon av fjorårets vinnerlåt Heart of Steel. Gutta i Tvorchi hadde fått med seg The Ukrainian National Academic Orchestra of Folk Instruments, NAONI Orchestra på scenen.

Disse artistene kjempet om seieren i Vidbir:

1. YAKTAK — Lalala
2. INGRET — Keeper
3. NAZVA — Slavic English
4. ANKA — Палала (Palala)
5. Drevo — Endless Chain
6. alyona alyona & Jerry Heil — Teresa & Maria
7. MÉLOVIN — DREAMER
8. SKYLERR — Time Is Running Out
9.Ziferblat — Place I Call Home
10. YAGODY — Tsunamia
11. NAHABA — GLASSS

Mens det ukrainske folket stemmer på sin favoritt, får vi en opptreden av Anastasija Dymyd som representerte Ukraina i JESC i 2023 sammen med Svitlana Tarabarova, før Tvorchi blir intervjuet om tiden etter de var med i fjorårets ESC.

Så er det Kalush Orchestra sin tur til å fremføre vinner låta fra 2022, Stefania. Med seg på scenen hadde de flere ukrainske folkedansere fra Ensemble Kalyna.

Etter ett par gjennomganger av alle låtene og påminnelser av hvordan man kan stemme, var det Jamala som fremførte sin nyeste sang «Мій брате». Så var det klart for Tina Karol med sin «ТРОЯНДИ».

Etter programlederne avsluttet avstemmingen fikk vi en hyllest av den legendariske ukrainske artisten Vladimir Ivasyuk fra alle artistene og årets musikkprodusent Dmitry Shurov , før Verka fikk avslutte den første delen av kveldens Vidbir med sin Swedish Lullaby.

Vi gratulerer alyona alyona & Jerry Heil med seieren i Vidbir 2024 og ønsker lykke til i Malmö!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien