UMK byr på stjernelag av gjesteartister!

UMK 2024 - Foto: Viivi Huuska, Nelli Kentta, Ari Virem/YLE

Forberedelsene til UMK 2024 er i full gang i Nokia Arena i Tampere. Scenen er snart ferdig og artistene finpusser på showene sine. Samtidig annonserer YLE ett stjernelag av gjesteartister til årets finale.

Lørdagens finale åpnes med ett episk nummer med to av fjorårets UMK-deltagere, KUUMAA og Benjamin, mens fjorårets vinner Käärijä og Erika Vikman vil levere ett forrykende pauseinnslag.

I følge Käärijä blir det helt utrolig å komme tilbake på UMK-scenen, hvor all galskapen startet, mens Erika som var med i UMK i 2020, føler seg beæret over å få være med. Begge mener det vil bli uforglemmelig og ikonisk når to såpass særegne karakterer med en dose galskap blir plassert på den samme scenen.

For trioen i KUUMAA har det siste året vært en stor suksess. Deres UMK-bidrag Ylivoimainen ble fjorårets mest spilte låt på radio i Finland. Gutta sier at fjorårets UMK var en uforglemmelig affære, og at prøvene til årets åpningsnummer har bydd på nostalgisk glede. At de i tillegg får dele scenen med Benjamin, som de ser på som en fantastisk artist, ser de på som en ære. Det samme tenker Benjamin, både om det å bli spurt om å opptre og om å lede programmet. –

«Det føles helt fantastisk å bli invitert tilbake på scenen til Finlands største og mest fantastiske musikkshow! Det er en stor ære å både opptre og også være vertskap for showet i år. Den mest spennende delen er sannsynligvis åpningsnummeret til hele showet, som vil være den største og fineste åpningen i konkurransens historie, tør jeg si!»

Benjamin Peltonen

Benjamin leder showet sammen med skuespiller Pilvi Hämäläinen og skuespiller og programleder Viivi Pumpanen.

Årets UMK-artister:

  1. SINI SABOTAGE – Kuori Mua
  2. CYAN KICKS – Dancing With Demons
  3. JESSE MARKIN – Glow
  4. MIKAEL GABRIEL x NUBLU – Vox Populi
  5. SARA SIIPOLA – Paskana
  6. SEXMANE – MANIA
  7. WINDOWS95MAN – No Rules!
UMK 2024 – Foto: Nelli Kentta og Miska Voinoff/YLE

UMK 2024 går av stabelen i ett fullsatt Nokia Arena i Tampere, 10. februar. Den kan sees på YLE Areena med svenske og engelske kommentatorer. Link kommer!

Følg med her på escNorge for flere nyheter om UMK.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien