Programledere for Eurovision 2024 er klare!

Petra Mede og Malin Åkerman - Foto: eurovision.tv/EBU

I dag kom nyheten fra SVT,  Malin Åkerman og Petra Mede leder årets Eurovision Song Contest fra Malmö 

Den 68ende utgaven av Eurovision Song Contest vil bli ledet av en Hollywoodstjerne og en ikonisk Eurovision-veteran. Det er skuespiller Malin Åkerman og tidligere Eurovision-host Petra Mede som har fått det ærefulle oppdraget i å lede publikum gjennom Eurovision-uka i Malmö i mai.

Etter å ha ledet Melodifestivalen, QX-gallaen og Guldbaggegalan ble Petra Mede fort til en av en av Sveriges mest likte TV-personligheter og endte opp med sitt eget Petra Mede Show, på TV3. Petra var programleder for Eurovision Song Contest i 2013 og ble hyllet internasjonalt for sin opptreden, og i 2016 kom hun tilbake som programleder sammen med Måns Zelmerlöw. Sammen fremførte de det morsomme og minneverdige pauseinnslaget Love, Love, Peace, Peace.


«Tenk å få sjansen til å lede Eurovision igjen! Det er en utrolig stor ære. Etter først å ha vært programleder alene og deretter sammen med herlige Måns Zelmerlöw ved min side, gleder jeg meg nå veldig til å jobbe med Malin. Vi kjenner ikke hverandre fra før, men vi har møtt hverandre et par ganger nå, og jeg er allerede helt solgt. Det kommer til å bli en fryd å jobbe med henne!’

Petra Mede

Malin Åkerman er født i Stockholm og oppvokst i Canada. I dag bor hun i Los Angeles med familien sin. Faren hennes er for tiden bosatt i Falsterbo, så Malin anser Malmö og områdene rundt som et veldig kjent område. Hun er vant til å opptre på både scene og lerret, men Eurovision blir en helt ny scene for skuespilleren.


«Jeg kan egentlig ikke beskrive følelsene mine rundt dette. Jeg er veldig spent og litt nervøs, men på en positiv måte. Jeg har alltid likt Eurovision og det å få være en del av dette fantastiske showet sammen med Petra er en drøm som går i oppfyllelse. I tillegg er Petra en av de morsomste kvinnene jeg noen gang har møtt.»

Malin Åkerman

Vi gleder oss til å se Petra og Malin på scenen i Malmö!

Kilde: eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien