Melodifestivalen: Disse er med i andre delfinale

Delfinale 2 - Melodifestivalen - Foto: Magnus Liam Karlsson & Janne Danielsson/SVT - Canva

Det er klart for den andre «deltävlingen» av årets Melodifestivalen. Denne uken reiser vi til Gøteborg og Scandinavium.

Forrige helg var det Smash Into Pieces og Lisa Ajax som gikk direkte til finalen, mens Adam Woods og Elisa Lindström får en ny sjanse i kvalifiseringsrunden.

Denne uken får vi stifte bekjentskap med hele fire debutanter, Engmans Kapell, Dear Sara, C-Joe og Fröken Snusk. Samtidig får vi gjensyn med Maria Sur som deltok i fjor og LIAMOO som er med for fjerde gang.

Delfinalens bidrag:
1. Maria Sur When I’m Gone

Skrevet av: Anderz Wrethov, Jimmy «Joker» Thörnfeldt, Julie «Kill J» Aagaard og Maria Sur.

Maria debuterte i Mello i fjor, med låten Never Give Up. Siden da har hun gjestet Rix FM Festival flere ganger og vært med på sommerturneen Diggiloo. Hun kommer opprinnelig fra Ukraina men flyktet til Sverige da krigen brøt ut. I tillegg til musikken, studerer Maria svensk og har fjernundervisning i musikk fra universitetet i Kyiv.

Maria Sur – Melodifestivalen – Foto: Janne Danielsson/SVT
2. Engmans KapellNorrland

Skrevet av: Larry Forsberg, Lennart Wastesson og Sven-Inge Sjöberg 

Engmans Kapell er nye i Mello-manesjen. Selv om de er debutanter der, er de langt fra noen nykommere. Bandet har eksistert i 30 år, og består av Pär Engman, sang og gitar, Dedde Malmqvist på bass, Peppe Lindholm på trommer, Pelle Larsson på klaviatur, riksspelmannen Görgen Antonsson på fiolin, samt Jocke Blomgren på gitar. Låta Norrland er en kjærlighetshilsen til hjemtraktene til bandet, da bandet er fra Hälsingland.

Engmans Kapell – Melodifestivalen – Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT
3. Dear Sara – The Silence After You

Skrevet av: Benjamin Rosenbohm, Jonas Thander, Marcus Winther-John og Sara Nutti

Sara Nutti deltok i X Factor Sverige i 2012. Sara kommer fra Karesuando i Nord Sverige, og er bedre kjent under artistnavnet Dear Sara. I 2021 ga hun ut tre låter og en EP på seks måneder. To av låtene har fått tittelen månedens Urbi, noe som betyr at låtene var månedens beste utgivelse i Sápmi. NRK Urbi er NRK Sápmis satsing på samisk musikk. Målet er å løfte frem unge samiske artister. Den ene gangen hun ble månedens Urbi var i mai 2021, der hun danket ut bl.a. KEiiNO! Da var det med hennes cover av Red Hot Chilipeppers sangen «Californication».

Dear Sara – Melodifestivalen – Foto: Janne Danielsson/SVT
4. C-Joe – Ahumma

Skrevet av: Charles Koroma, Diana Kambugu, Michael Didriksson, Palle Hammarlund, Tony Malm og Twice Ice

Afrobeat- og afropopartisten C-Joe er født i Sierra Leone og oppvokst i Sverige. C-Joe er godt etablert både nasjonalt og internasjonalt gjennom Gävle-kollektivet G-Force. Han har en sterk og tydelig artistisk profil, med hits som «Love on the dance floor» og «Money». Han leverer energifylt musikk med en varm og herlig vibe.

C-Joe – Melodifestivalen – Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT
5. LIAMOO – Dragon

Skrevet av: Anderz Wrethov, Jimmy «Joker» Thörnfeldt, Julie «Kill J» Aagaard og LIAMOO 

Per Liam Pablito Cacatian Thomassen, bedre kjent som Liamoo, er med i Melodifestivalen for fjerde gang. Han debuterte i 2018 med Last Breath, og i 2019 stilte han opp sammen med Hanna Ferm med låta Hold You. Liamoo var tilbake som soloartist i 2022, da med låten Bluffin’ som endte på en 4 plass. Liamoo vant det svenske folkets hjerter når han vant Idol i 2016. Etter seieren ga han ut singelen Playing With Fire som klatret seg helt til en sjette plass på den svenske hitlisten. Liamoo har røtter i Sverige, Norge, Finland og på Filipinene.

LIAMOO – Melodifestivalen – Foto. Janne Danielsson/SVT
6. Fröken Snusk – Unga & fria

Skrevet av: Fröken Snusk og Sara Ryan

Fröken Snusk har i løpet av de siste årene blitt stor innenfor musikksjangeren epadunk med hits som ”Rid mig som en dalahäst” og ”Raggarbilar (Warra warra)”. Tekstene til Fröken Snusk pleier å være ganske så på kanten, derfor er det litt overraskende at SVT velger å ta med en såpass kontroversiell artist. Artisten gjør også som norske Ballinciaga, skjuler identiteten sin i en rosa balaklava. Hun har også vært med på en låt med Halva Priset, «Raggarhimlen»

Fröken Snusk – Melodifestivalen – Foto: Janne Danielsson/SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien