Blir det nok en sisteplass? – Tyskland har valgt!

Isaak - Foto: NDR/Valentin Ammon

I kveld gikk finalen av Eurovision Song Contest – Das Deutsche Finale 2024 av stabelen, og Isaak gikk seirende ut med låten «Always on the Run». Han skal dermed gjøre et helhjertet forsøk på å grave Tyskland ut av foregående års hengemyr der de har kommet sist eller nest sist hele fire år på rad.

Ni låter kjempet om muligheten til å redde Tysklands ære i Eurovision. Åtte låter ble avslørt for en snau måned siden, mens den siste låten ble valgt ut gjennom realityprogrammet, ”Ich will zum ESC!”. Her skulle 15 håpefulle artister coaches av ingen ringere enn Conchita Wurst og Rea Garvey. Vinneren fikk muligheten til å delta i Das Deutsche Finale og Floryan gikk seirende ut med låten «Scars».

Floryan endte, i kjent tysk stil, på nest siste plass i kveldens finale. Kveldens oddsfavoritt var Ryk med låten «Oh Boy», som hadde odds på hele 56%. Dette skulle vise seg å holde til en tredjeplass. Verre var det for vårt lille norske «håp». Leona og låten «Undream You» hadde nemlig med seg Elsa Søllevik som en av låtskriverne, og endte på jumboplassen.

Vinneren ble kåret ved hjelp av det som har vært Eurovisionstandarden de siste årene, nemlig en 50/50-fordeling av jurypoeng og publikumstemmer. Landene representert i den internasjonale juryen var: Østerrike, Kroatia, Island, Litauen, Spania, Sveits, Storbritannia og årets vertsskap; Sverige. Isaak vant både juryenes og seernes 12 poeng, til tross for at oddsen bare hadde gitt han 4% sjanse på å ta seieren i kveld.

Klarer Isaak å starte arbeidet med å få Tyskland ut av en hengemyr av sisteplasser? For la oss være ærlige, det skal mer enn én god plassering til for at landet igjen skal kunne regnes som en stormakt i Eurovisionsammenheng.

Hør Isaak med låten «Always on the Run» her

Her er resultatlisten fra kveldens finale i Eurovision Song Contest – Das Deutsche Finale 2024:

ARTISTLÅTJURYPOENGSEERSTEMMERPLASSERING
NinetyNine«Love on a Budget»337
Leona«Undream You»219
Isaak«Always on the Run»12121
Galant«Katze»655
Floryan«Scars»128
Bodine Monet«Tears Like Rain»844
Ryk«Oh Boy»583
Marie Reim«Naiv»466
Max Mutzke«Forever Strong»10102

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien