Rim tim tagi Kroatia!

Baby Lasagna - Foto: Elizabeta Ružić

Etter to semifinaler og en finale, har Kroatia endelig funnet sin representant til Malmø. Vinneren ble kåret gjennom en fordeling på 50% publikumsstemmer, 25% Kroatisk jury og 25% internasjonal jury. Baby Lasagna med låten «Rim Tim Tagi Dim» endte opp som både juryene og folkets favoritt.

Rim tim tagi dim var kveldens store favoritt. Kanskje litt pussig, når låten ikke skulle være med i Dora i det hele tatt. Artisten Zsa Zsa trakk seg nemlig i forkant av semifinalene, og Baby Lasagna fikk dermed sjansen til å komme inn som reserve. At favoritten egentlig ikke skulle få muligheten til å delta, får bli på kringkasteren HRT sin kappe, for denne var populær både blant folket og juryene. Baby Lasagna vant jurystemmene, og ledet med 15 poeng på andreplassen før publikumstemmene skulle presenteres. Der endte Rim tim tagi tim opp med 247 poeng, hele 220 poeng foran andreplassen Alen Đuras som fikk 27.

Se Baby Lasagna med låten «Rim tim tagi dim» her:

Fjorårets representanter Let 3 fikk tydeligvis ikke nok av Eurovisionsirkuset, og ble like gjerne med i år også. Kanskje ikke så rart, når sirkus absolutt er høyt på listen over adjektiver som kan beskrive bandet. Som et ekstra blikkfang hadde de fått med seg den kroatiske representanten fra 2006, Severina. I fjor endte det med en 13. plass i Eurovisionfinalen, i år måtte de nøye seg med en tredjeplass i Dora.

Se Let 3 med låta «Baba roga» med Severina på rosa pelshammer her:

Damir Kedžos sjanse ble forspilt av en viss pandemi i 2020, også han var i år tilbake for å få kjempe om muligheten til å representere hjemlandet. Han prøvde seg også i Dora 2023, og endte da på en femteplass. I kveld endte Damir på en fjerdeplass.

Se Damir Kedžo og låten «Voljena ženo» her:

De 13 resterende bidragene som kjempet om muligheten til å representere Kroatia i Malmø kan sees på HRTs YouTube-kanal her.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien