Dom over delfinale 4 i Sverige

Danny og Dotter, vinnere delfinale fire - Melodifestivalen - Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Mens land etter land velger sin representant krysset våre svenske venner halvgått løp med denne delfinalen og jeg må jo si noen mer eller mindre velvalgte ord om de seks låtene som har prøvd lykken denne helgen.

Melodi 1 – Albin Tingwall –

Litt rusten røst er det første som møter oss og så går låten over til den formen for energi jeg sjelden klarer å bli en veldig stor fan av. Her er det rett og slett feil type energi så slik sett et aldri så lite bomskudd for meg dette. Fargerik fremføring lar jeg trekke opp litt, men låten finner jeg ganske så uoriginal og karen skal ha for at han skjerper seg vokalt utover i låten.

Melodi 2 – Lia Larsson –

De er ikke redd for å bruke farger i årets Mello og her kommer nok en av de oppskriftsmessige låtene, vanligvis er det noen kule karer som synger denne typen låter så slik sett kult at en kjekk jente gjør denne dunk-party-låten på svensk. Men, uansett hvor mye hun prøver, hun får liksom ikke opp temperaturen på scenen og med bare sånn passe vokal innsats kan jeg vel styre meg i grunn.

Melodi 3 – Dotter –

Vi roer litt ned tempomessig og noen har vel kanskje fått litt for mye inspirasjon fra en låt som vant ESC i fjor når det gjelder fremføringen. Men, akkurat det velger jeg å overse siden låten har den melankolske undertonen jeg liker veldig godt og når artisten har så mye innlevelse i stemmen og fremføringen blir dette fort en favoritt hos meg. Dette ble sterkt og intenst og veldig likandes faktisk.

Melodi 4 – SCARLET –

Det er ikke halloween, men det ligner veldig kan man jo si.  To litt skummelt utsende damer som faktisk leverer varene både vokalt og fremføringsmessig. Her får man frem stemningen i låten på en veldig bra måte og låten som kanskje ikke oser originalitet får sin originalitet fra fremføringen og da holder det for meg.

Melodi 5 – Lasse Stefanz –

Det er mange ingredienser i en Mello-buffet skal vite og en av dem er at man lar et av de gamle gode dansebandene få sine 3 minutter på luften. Stort sett er låtene sjanseløse for å enda i finalen, men fansen av akkurat dette bandet og slik musikk har fått sitt. Der er sjelden noen tvil om at disse karene kan synge, låten er likandes og det blir tre koselige, om enn litt kjedelige minutter på oss.

Melodi 6 – Danny Saucedo –

Kveldens største ringrev i Mello-sammenheng og det er jo liten tvil om at dette er en låt om har tenkt å seile direkte til finalen. Det er vel egentlig veldig lite å sette fingeren på, verken vokalt eller fremføringsmessig, bortsett fra at jeg finner dette veldig intetsigende og noe jeg føler kanskje er litt oppbrukt fra denne artisten sin side. Hvorfor kunne han ikke overraske oss med noe nytt i stedet for å spytte ut en låt man føler man har hørt før.

Ikke overraskende gikk Danny og Dotter direkte til finalen mens SCARLET og Albin enda har et håp om å komme seg til finalen og neste uke kommer endelig Marcus og Martinus, skal det bli en norsk seier i år mon tro, de ligger fortsatt øverst på betting-listen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien