Sveits har avslørt årets artist og låt

Nemo - FOTO: SRF/Ella Mettler

I dag hadde låten og videoen premiere på YouTube – sjekk den ut her:

Det er altså Nemo, med etternavnet Mettler, som stiller for Sveits i år med låten «The Code».

Artisten, som kom ut som ikke-binær i fjor, har gitt ut tre EP-er og toppet listene i hjemlandet med flere låter tidligere. Nemo har også mottatt hele fem Swiss Music Awards.

-«The Code» handler om reisen jeg startet med erkjennelsen av at jeg verken er mann eller kvinne. Å finne meg selv har vært en lang og ofte vanskelig prosess for meg. Men ingenting føles bedre enn friheten jeg har fått ved å innse at jeg er ikke-binær, sier Nemo om låten.

Norsk låtskriver

Som tidligere år, har det sveitsiske bidraget blitt valgt ut gjennom en intern utvelgelsesprosess. I år har de imidlertid videreutviklet prosessen og gjort den mer internasjonal. I tillegg til et sveitsisk publikumspanel, har også et internasjonalt publikumspanel sagt sitt i flere utvelgelsesrunder om hvem som skal representere Sveits i Malmö. Til sammen skal det ha vært 240 medlemmer i det internasjonale publikumspanelet. Disse har fått selskap av en internasjonal jury bestående av nesten 30 eksperter fra 20 land.

Stemmene til publikumspanelet og den internasjonale juryen har telt 50 prosent hver av det totale resultatet.

Låten har Nemo skrevet i samarbeid med Lasse Nyman, Benjamin Alasu og Linda Dale. Sistnevnte var en av låtskriverne på Alessandras «Queen of Kings» i fjor.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien