She´s back! Hera Björk vant på Island

Foto: RÚV – Mamma Lú

Nytt vulkanutbrudd stoppet ikke Islenderne. I kveld gikk finalen i Söngvakeppnin av stabelen, og Hera Björk trakk det lengste strået.

Kveldens finale bestod av fem bidrag. De fem finalistene ble først kortet ned til to gjennom en 50/50-fordeling av internasjonale jurystemmer og publikumstemmer. I denne runden var det Hera Björk og Bashar Murad som tok seg videre til superfinalen. Begge artistene hadde i forkant av kveldens finale annonsert at de tenker å reise til Malmø. RÚV har som kjent latt det være opp til artistene om de ønsker å delta i Eurovision eller ikke.

De to gjenværende superfinalistene beholdt stemmene fra første runde, og skulle på ny fremføre låtene sine. Deretter ble det en ny runde med avstemming, denne gangen kun telefonstemmer. Vinneren ble til syvende og sist Hera.

Den islandske representanten fra 2010, Hera Björk forsøkte seg nok en gang i Söngvakeppnin. Før kveldens finale lå hun på en fjerdeplass på oddsen, men skulle allikevel ta hjem seieren. Ved siden av seieren i 2010 har hun prøvd seg flere ganger i Söngvakeppnin. Hun kan også skilte en andreplass fra Dansk Melodi Grand Prix. Hera blir også å se på scenen under Nordic Music Celebration på Rockefeller den 20. april. Hør kveldens vinnersang «Scared of Heights» her:

Bashar Murad var kveldens store favoritt, med hele 47% i vinnerodds. Dette holdt til en andreplass. Hans samarbeid med bandet Hatari brakte den Palestinske artisten til sagaøya, og det er nemlig medlemmene i Hatari som har skrevet «Wild West», i samråd med artisten selv. Hør låten her:

De resterende finalistene og deres låter var som følger:

Sigga Ózk – Into the Atmosphere:

VÆB – Biómynd:

AITA – Downfall:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien