Dom over delfinale 5 i Sverige

Finalister delfinale 5 og kvalifiseringen - Foto: Stina Stjernkvist/SVT/Melodifestivalen

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Så begynner man å nærme seg slutten på det 6 ukers løpet det er å finne den eller de artistene som skal synge på hjemmebane i Malmö i mai, foruten å direkte-kvalifisere 2 låter til finalen skal de 10 låtene som har kommet på 3. og 4.plass ha sin egen kamp om 2 aller siste finaleplassene og dagen i dag er jo spennende med to norske gutter i kampen om finaleplass.

Melodi 1 – Marcus & Martinus –

De største favorittene til å vinne hele greia faktisk og bare det er litt sensasjonelt all den tid de er norske og i Mello-sammenheng er svenskene ganske så nasjonalistiske. Ikke uventet får vi servert er meget lekkert nummer og siden det leveres ganske bra vokalt er det i grunn lite å usette på dette, men må nok trekke i snoren og trekke for manglende sjarme og rett og slett ganske så kjedelig låt. Denne var veldig forglemmelig faktisk.

Melodi 2 – Chelsea Muco –

Den sjarmen som manglet i forrige nummer, får vi i bøttevis i denne fremføringen. Det er rett og slett festlig og fengende å se på denne fremføringen og stort sett er det bra kontroll på det vokale også. Skal man klage på noe her må det kanskje være at låten kanskje ikke oser originalitet, vi har liksom hørt denne låten før og den seiler rett inn i kategorien, litt eksotiske låter som alltid skal være med i Mello-kaken.

Melodi 3 – Jay Smith –

Så skal vi over til litt sånn gitar-drevet rocke-pop med en kar som har litt rusl i røsten, men alt i alt faktisk synger veldig bra. Band på scenen i vår kjære konkurranse fungerer bare så deprimerende sjelden på TV og denne fremføringen er ikke noe unntak. Låten klarer heller ikke helt å ta av og da blir det veldig lite å faktisk henge på en knagg som gjør at låten skal husker videre.

Melodi 4 – Elecktra –

I den før nevnte Mello-kaken må det jo også blandes inn en drag-artist og den som fremfører den låten har sjelden krav på seg om å ha en tekst med dypt innhold.  Vi får servert er ganske så typisk slager-låt og ikke overraskende får vi overdådige kostymer som naturligvis tas av og enda mer glitter vises frem. Det synges sånn helt greit faktisk og låten er til å leve med, det jeg savner mest er at artisten gjerne kunne hatt litt mer sjarme.

Melodi 5 – Annika Wickihalder –

Da var det vel på tide at vi roet litt ned og artisten med det som nok er kveldens mest triste kostyme har heldigvis kveldens beste vokal vil jeg si. Jeg vil vel kalle dette en stor oppbyggende ballade som krever mye av stemmebåndene og når det leveres med slik intensitet som vi ser her tennes en gnist hos meg. Damen synger fletta av de fleste faktisk og jeg kan ikke si annet enn at hun leverte varene, så får hun gi en kilevink til stylisten sin fra meg.

Melodi 6 – Medina –

Noen gutter blir liksom aldri helt store og disse to gutta vil jeg definitivt plassere i den kategorien. Men, hvorfor være kjedelig når man kan være en leken voksen? Synes det leveres greit vokalt og den energien som er i låten får man frem på scenen og da er mye gjort spør dere meg. Legg til et veldig fargerikt show og jeg er i grunn ganske så fornøyd jeg, denne låten gav meg et smil om munnen.

Ikke overraskende var det de to gutte-duoene som tok seg til finalen, mens Jay og Annika fikk som de siste sjansene til å kjempe om en finaleplass. Og til mange fans store irritasjon og frustrasjon var det de to som fremførte låten sin i dag som kom seg til finalen. Mange fans spredte sin frustrasjon at favoritter fra tidligere delfinaler som tok 3. og 4-plassen ikke kom seg til finalen, spørs om ikke SVT må gjøre om på dette til neste år.

Uansett, våre norske venner Marcus og Martinus leder overlegent på oddsen før finalen neste helg, men i de fleste finalene har faktisk ikke favoritten på oddsen vunnet så sjansen for at de blir snytt for en tur til Malmö er faktisk veldig til stede tror nå jeg.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien