Team ESC Norge vurderer Melodifestivalen 2024, del 1.

Finalistene del 1, Melodifestivalen 2024 - Foto: Magnus Liam Karlsson /Janne Danielsson/SVT - Canva

Finalefeltet er klart, 12 låter skal i ilden i Friends Arena lørdag 9/3, og noen av oss i teamet har vurdert alle låtene som konkurrerer om å bli Sveriges representant på hjemmebane i årets Eurovision Song Contest.

Vurderingen vår skjer etter den vanlige Eurovision-skalaen, med poeng fra 1-8, 10 og 12 poeng. De som har vært med på å vurdere de svenske låtene er Magnus Bredesen Berg, Jonathan Gaathaug, Endre Fagervold, Tone Maria Jonassen, Mandy Pettersen, Knut Olav Halseth, Kristian Sognli og Heidi Aarsheim.

I denne artikkelen vurderes de seks første bidragene i finalen. Vurderingen av de neste seks kommer i morgen. Da blir også vår vinner annonsert.

Bidragene:

1.       When I’m Gone – Maria Sur

Magnus – 2 poeng – Sangstemmen lever opp til etternavnet. Like surt i år som i fjor. Masete og intetsigende.

Jonathan – 12 poeng – Satt seg på hjernen ved første lytt. Den er skarp, har en kul beat som kler vokalen til Maria. Ville hatt litt mer lys på scenen kanskje, men for en låt!

Endre – 12 poeng – Denne er en skikkelig banger! Jeg heier!

Tone Maria – 8 poeng – En fengende poplåt!

Mandy – 7 poeng – En helt grei poplåt, med et skikkelig fint sceneshow. Er ikke sikker på om jeg syns vokalen hennes kler denne låta så godt.

Knut Olav – 7 poeng – Hører at Maria har vokst som artist siden i fjor og hun er mer trygg og selvsikker. Selve låten er ikke helt der oppe, men refrenget er topp og trekker den opp.

Kristian – 12 poeng – Veldig umiddelbar pop det er lett å like. Elsker oppbyggingen og attituden!

Heidi – 8 poeng – Her er de ei som har funnet seg selv siden i fjor. Denne stilen kler Maria godt, og dette er en heftig club-banger! Digger showet, men føler den mangler det lille ekstra for å nå toppen.

TOTALT : 68 poeng


2.       Back To My Roots – Jay Smith

MAGNUS – 2 poeng – Dette gir meg «Wishversjonen-av-Nickelback»-vibber. Når man i tillegg blander inn fattigmannscountry, sier jeg takk for meg.

Jonathan – 2 poeng – Det her gir meg svært lite, og ikke en sjanger jeg er spesielt fan av. Det blir for harry.

Endre – 2 poeng – Neineinei, ble overrasket over at denne gikk til finalen i det hele tatt.

Tone Maria – 7 poeng – Koselig countrylåt jeg ser for meg passer fint å spille i bilen på en kjøretur.

Mandy – 4 poeng – Syns denne blir litt flat, og den sterke vokalen er ikke nok til å løfte låta. Ca 20 år for sen er den også.

KNUT OLAV – 10 poeng – Dette liker jeg! Nydelig med litt folkemusikkpreg og en røff stemme. En låt helt i min gate og med en oppløftende tekst

Kristian – 3 poeng – Fin stemme, men det stopper liksom der for min del. Helt ok låt, men den gir meg ingenting.

Heidi – 4 poeng – Fin stemme, fin låt, men det blir liksom ikke bedre enn fint. Jay har flott stemme, men mangler litt scenesjarm.

TOTALT: 34 poeng

3.       Awful Liar – Lisa Ajax

Magnus – 10 poeng – En deilig popballade jeg kommer til å gaule skamløst til i bilen. Her mangler bare det lille ekstra for å få full pott.

Jonathan – 4 poeng – Har likt de forrige bidragene Lisa har stilt med (alene) svært godt. Årets låt synes jeg derimot er både kjedelig og utdatert, og ikke en låt jeg synes hennes vokal kler.

Endre – 5 poeng – Fint å se Lisa Ajax igjen i Mello, men synes denne låta ikke tar helt av. Helt grei.

Tone Maria – 8 poeng – En ballade som berører!

Mandy – 5 poeng – En behagelig ballade, men langt fra originial. Sceneshowet gjør den mer interessant enn den egentlig er.

Knut Olav – 4 poeng – Dessverre, dette blir for kjedelig. Føler at det er en låt som ikke når det potensialet den tross alt har.

Kristian – 7 poeng – Flott ballade, og jeg synes nok dette er den beste låta hun har deltatt med i MF.

Heidi – 7 poeng – En fin og behagelig ballade, men den mangler det lille ekstra som gjør at det berører meg.

Totalt: 47 poeng

4.       Heroes Are Calling – Smash Into Pieces

Magnus – 1 poeng – Usj. Dette er er så uengasjerende og strippet for karisma at jeg blir irritert. Vokalisten er tydeligvis enig, ettersom det ser ut som han hater hvert sekund av låta. «Six feet under» var ca. 100 ganger bedre.

Jonathan – 2 poeng – Likte ikke bidraget i fjor, og liker ikke årets heller. For meg oppfattes det bare som et dårlig forsøk på å kopiere Linkin Park.

Endre – 6 poeng

Tone Maria – 6poeng – Jeg liker denne formen for rock, men samtidig synes jeg låten er litt ensformig.

Mandy – 7 poeng – Melodiøs, rocka men allikevel myk nok til at den treffer bredt. Elsker alle lagene i lydbildet. Her er det mye å kose seg med. Den er ikke så umiddelbar som jeg skulle ønske, så det krever at man må høre den et par ganger, som igjen trekker ned litt, poengmessig.

Knut Olav – 12 poeng – Kanskje et bitte lite knepp under «Six Feet Under», men like fullt min vinner i dette feltet. Vokalen er bare helt rå, og er det et år Sverige bør senke skuldrene og sende noe for de utenfor boksen så er det i år når de skal arrangere og ikke er «nødt» til å vinne. Men dessverre tviler jeg på at de tør.

Kristian – 7 poeng – Liker versene veldig godt, men synes ikke refrengene treffer like godt. Skulle ønske jeg likte den bedre!

Heidi – 8 poeng – Gutta leverer i år igjen! Låta er tøff og akkurat passe rocka for meg. Det som trekker ned, er at det tar litt for lang tid til høydepunktet, da koret kommer inn på slutten.

Totalt: 49 poeng

5.       Give My Heart A Break – Cazzi Opeia

Magnus – 4 poeng – «I can’t Get Enough» er en av mine favorittlåter fra Mello. «Give my Heart a Break» er absolutt søt og fin, men sitter ikke like bra.

Jonathan – 5 poeng – Forrige låt var både morsom, fengene og kul. Det er tydelig at hun prøver på noe av det samme, uten å helt få det til. Helt ok+ låt, og fin å ha i miksen. Men blir for sukkersøtt.

Endre – 7 poeng – Søt og fin poplåt. Liker Cazzi, skulle bare ønske låta var noen hakk bedre slik at det kunne vært en vinnerlåt!

Tone Maria – 8 poeng – En søt, lett og oppløftende låt.

Mandy – 8 poeng – Elsker det humørfylte og dansbare refrenget i kontrast til teksten som er mye mørkere. Det samme gjelder fremføringen og showet, der Cazzi og danserne blir en solid fargeklatt i det «mørke dypet». Umiddelbar og catchy.

Knut Olav – 8 poeng – En lys, humørfylt og fengende låt, spesielt i refrenget. Kjenner at dette liker jeg mer enn jeg trodde på forhånd.

Kristian – 4 poeng – Sukkersøt pop som ikke gjør spesielt mye for meg

Heidi –7 poeng – Denne blir jeg rett og slett glad av!

Totalt: 51 poeng

6.       Light – Annika Wickihalder

Magnus – 7 poeng – En veldig fin låt som kom litt fra sidelinjen for min del, på en bra måte. Annika kan absolutt å synge, men låten limer seg ikke akkurat fast i øregangene.

Jonathan – 5 poeng – Helt grei og fin låt, men gir meg ikke spesielt mye. Tror nok denne står i fare for å forsvinne i mengden.

Endre – 12 poeng – Denne føler jeg er årets darkhorse. Vakker ballade med stor stemme. Spent på hvordan dette kan gjøre i finalen!

Tone Maria – 6 poeng – En flott og kraftfull låt, men det er ett eller annet som ikke treffer meg helt eller noe som mangler. Annika fremfører låten godt, men det er kanskje ikke så mye unikt og originalt ved låten.

Mandy – 4 poeng – Annika har vokal med stor V. En låt med oppløftende budskap, men denne minner meg om veldig mange tidligere Mello-ballader og står derfor ikke særlig ut. Litt John Lundvik-esque. For meg blir den litt repetitiv i lengden.

Knut Olav – 7 poeng – En typisk Mellolåt i refrenget, mens versene er mer spennende musikalsk sett.

Kristian – 6 poeng– Grei låt, fin vokal, flott refreng. Føler bare ikke at låten og artisten var den beste matchen?

Heidi – 8 poeng – Nydelig låt, men jeg sitter hele tiden og skulle ønske at denne ble sunget av The Mamas! Da hadde den vært en 13 poenger!

Totalt: 55 poeng

Følg med i morgen for de seks siste låtene og resultatet!
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien